Vije-sti

Matija Cvek, Detour i Mayales oduševili Petrinjce na prvom Malom festivalu Petrinja

photo: Mayales, credit: Hrvoje Banić

Matija Cvek, Detour i Mayales oduševili Petrinjce na prvom Malom festivalu Petrinja

Smijeh, ples i glazba okupirali su obalu Kupe u Petrinji gdje se ovaj vikend održalo prvo izdanje Malog festivala Petrinja.

U petak su Petrinjce i goste iz Zagreba, Siska i drugih gradova rasplesale grupe Mayales i Detour, a u subotu je na prepunom Gradskom kupalištu nastupio Matija Cvek.

"Ne mogu vam dovoljno zahvaliti što ste me pozvali da budem dijelom prvog izdanja Malog festivala. I prijavljujem se da sudjelujem na sljedećih 10 izdanja, toliko me oduševila atmosfera." - rekao je Matija Cvek nakon gotovo dvosatnog koncerta na kojem ga je publika tri puta zvala na bis. 

"Tako smo počašćeni da ste upravo Detour pozvali u Petrinju na ovaj divni događaj. Kupa nas je oduševila, hrana, a posebno ljudi, ovakvo gostoprimstvo  i ljubav ćemo dugo pamtiti" - rekao je Nenad Borgudan, frontman grupe Detour. I Petar Beluhan iz Mayalesa složio se s njim: "Bila nam je čast otvoriti ovaj, ustvari, veliki festival. Uživali smo u odličnoj atmosferi, gostoprimstvu i prefinom smuđu".

Kupanje u predivnoj Kupi i odličan glazbeni sadržaj pokazali su se kao recept za savršen vikend što su dokazali i prezadovoljni gosti iz drugih gradova. Na stotine nasmiješenih lica u rasplesanoj publici dokaz su da bi festival svakako trebao dobiti i svoje drugo izdanje sljedećeg ljeta.
"Zaista se nadamo da ćemo biti u prilici organizirati još ovakvih čarobnih koncerata uz rijeku Kupu. Hvala glazbenicima na velikom srcu i svima koji su dva dana plesali, pjevali i uživali s nama na ovom predivnom mjestu" - rekla je Lana Čulig organizatorica festivala.

Festival su uz pomoć projekta Jer svirati se mora organizirali Aquarius records i Menart, a podršku je pružio Grad Petrinja, Petrinjski radio i dragi prijatelji iz - vinarije Marinčić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni