Vije-sti

M.O.R.T. objavio novi album

M.O.R.T. objavio novi album "Tužna kocka"

M.O.R.T., sinjski psihodelični punk-blues bend koji je drugim albumom "Odjel za žešće" obilježio posljednje dvije godine i zasjeo na sve top liste najboljih albuma 2014. godine, postao pobjednik prvog RockOff festivala i odsvirao preko 400 sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije, danas je objavio novi album "Tužna kocka".

Na albumu se nalazi 14 sjajnih pjesama, od kojih je šira javnost imala prilike čuti singl "Plamen što kriješ". Spot u režiji Nevija Smajića oda je glazbi i kolegama glazbenicim, te najstarijem bubnjaru u Sinju, Nikici Čoviću, koji je ujedno u glavnoj ulozi u spotu.

Album je snimljen u prosincu 2015. u mostarskom studiju MC Pavarotti. Produkciju albuma potpisuje Saša Karabatak, a mastering Goran Martinac. Fotografije albuma potpisuje Dragan Odrljin, logo Teo Župić, a dizajn Filip Omrčen (Barakokula). John, Zvrk, Kikos i Mile su autori kompletnog albuma, osim teksta "Kroz vječnost" koji potpisuje veliki književnik Vladimir Nazor te teksta "Olovni vojnici" autora S. Jone.

"Reflektiramo sadašnje stanje kao i na svakom dosadašnjem albumu i pokušavamo zatočiti duh vremena na novom albumu. Ne pišemo pjesme namjenski, one same izlaze iz nas i svaka od njih ima neku poruku. Mislim da je ta neka životna iskra u našoj glazbi kada je zajedno stvaramo i ona je izraz naših trenutnih stanja. Ona izlazi kroz drvo, žice, glas i to je jedini način kako mi želimo raditi. To je naša tehnika", zaključio je Zvrk.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni