Vije-sti

Lucija iz Punčki uz goste predstavlja debi album kao ŽIVA

Lucija iz Punčki uz goste predstavlja debi album kao ŽIVA

ŽIVA, poznatija kao Lucija Ivšić iz benda Punčke, predstavlja album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023., a pridružit će joj se DJ-ica Ivna Ji i gosti iznenađenja.

Nakon što se u vrijeme pandemije preselila u Melbourne, Lucija je počela novi projekt ŽIVA kojim se odmiče od dosadašnjeg rada. Rasprodani koncerti u novom australskom domu sjajna su uvertira za jedini nastup u Hrvatskoj, a u Zagrebu će uživo izvesti hvaljeni istoimeni debi “ŽIVA”.

Prvijenac broji devet pjesama, od kojih je šest pisano dvojezično, a napisala ih je, snimila i producirala Lucija Ivšić dok na aranžmanima surađuje s Anjom Tkalec. Pjesme predstavljaju put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je najavljen singlovima “Power”, “Dualism” i “Bad Blood”, koji su zavrijedili mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija, The AU Review i TripleJ, hvale hipnotičke vokale, te kompoziciju i produkciju.

Hrvatski mediji hvale prvijenac. Siniša Miklaužić ga naziva modernim, alternativnim, radiofoničnim i albumom nove generacije i kaže da je “transžanrovski eksperimentalni biser”. Vedran Harča piše da je to “izuzetno hrabar i beskompromisan album koji u okvirima i naše i glazbenih scena susjednih država gotovo da nema srodnika”. Dubravko Jagatić kaže da se “elektronika i slavonska narodna glazba prožimaju u jednom posve novom, jedinstvenom i nevjerojatno dobrom spoju dosad nespojivog. Izuzetno privlačno, više nego egzotično, intrigantno i uzbudljivo.” Igor Jurilj hvali “svježinu mraka i agonije kanaliziranih u eksperimentalne zvučne obrasce”.

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija Ivšić pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe, izdaje za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a ili meksičku Aztlan Records, te gostuje na festivalima i klupskim večerima diljem Europe.

Ulaznice su 8 eura u pretprodaji, te 10 eura na dan koncerta. Dostupne su na Entrio.hr i Eventim.hr te svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni