Vije-sti

Lorde već slavi uspjehe novog albuma „Solar Power“

photo: Lorde, credit: Ophelia Mikkelson Jones

Lorde već slavi uspjehe novog albuma „Solar Power“

Nakon što je prošlo više od četiri godine od objavljivanja njezinog hvaljenog drugog albuma „Melodrama“ Lorde je prošlog tjedna, 20. kolovoza, objavila dugoočekivano studijsko izdanje „Solar Power“.

Prilikom stvaranja ovog albuma s 12 pjesama pjevačica se ponovo udružila s tekstopiscem i producentom Jackom Antonoffom. Rezultat kojim je suradnja urodila album je zaogrnut ljetnom esencijom i prepun asocijacija na odrastanje, bezbrižnost i boravak u prirodi, ali i s pokojim osvrtom na život pop zvijezda. Dostupan je na glazbenim platformama: https://lorde.lnk.to/SPAlbum

"Eskapistički pop s folklornim nijansama, čije su harmonije, akustična gitara i ljubav prema suncu potkrijepljene inspirativnom svijesti o samoj sebi"
(THE TIMES)

Kako prenosi Billboard, „Solar Power“ kojim Lorde slavi mladost i prirodu, već se u prvim danima nakon objave našao, prema Official Charts Company podacima, na 2. poziciji te se postavio kao vodeći kada su u pitanju digitalna preuzimanja. Na prvom mjestu top ljestvice trenutačno se (ponovo) nalazi „SOUR“ Olivije Rodrigo. Novi rezultati bit će dostupni već ovog petka.

Album slavi prirodu te je ujedno pokušaj ovjekovječenja istinskih dubokih osjećaja koje imam kada boravim na otvorenom“, izjavila je Lorde prilikom najavu izdanja dodavši: “U trenucima tuge, dubokih osjećaja ljubavi ili pak zbunjenosti odgovore volim potražiti u svijetu prirode. Naučila sam disati“.

Izdanje sadrži nedavno objavljene singlove „Mood Ring“, „Stoned at the Nail Salon“ i naslovni „Solar Power“. Objavljen nakon nekog vremena izbivanja s pop scene, album također donosi srž mudrosti koju je glazbenica s Novog Zelanda izgrađivala tijekom proteklih godina. Između ostalog, proces stvaranja uvelike je inspiriran stapanjem iskustva bijega od očiju javnosti i iskustva povratka - odnosno novog bijega – onog u glazbeni studio gdje je novo poglavlje svojeg života Lorde obožavateljima odlučila otkriti u formi glazbe.

„Solar Power“ tako nudi priliku da Lorde i njeni obožavatelji zajedno prođu kroz „novi svijet“, a pjesme s albuma u posebnom će svjetlu zasjati na najavljenoj koncertnoj turneji u sklopu koje će glazbenica posjetiti i Hrvatsku. Oba najvljena koncerta za lipanj 2022. godine rasprodana su u gotovo rekordnom roku, a osim toga Lorde je prva velika internacionalna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila što paralelno koncerte čini povijesnima za Šibenik i Dalmaciju.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni