Vije-sti

Ljetna romantika uz novi singl grupe Ogenj

Ljetna romantika uz novi singl grupe Ogenj

Nepresušna tematika, ljubav koja frca na sve strane donijela je još jednu zaraznu, energičnu pjesmu iz srca grupe Ogenj. 'Dok sam s tebom imam se' je vrlo plesna i melodična pjesma čiji je cilj da vas zaljulja u ''otočkom'' ritmu.

Uvijek pozitivno i veselo raspoloženi, momci iz Ognja predstavili su nam zapravo staru, pankersku stvar umotanu u novo svježe ruho. Također, smatraju da dobitnu kombinaciju, koja im je donijela i dvije nagrade Porin, ne treba mijenjati pa nastavljaju suradnju s glazbenim producentom Antom Prginom Surkom. Nakon pobjedničkog debi albuma 'Domaj', Surka se ponovno uhvatio produkcije, a osim toga u novi singl Ognja, u prijelomnim trenutcima pjesme, ubačen je njegov prepoznatljiv ''instrument', moderan zvuk beatboxa  - "ničji nebum nigdar, nit bum druge gledal ve, mirno je srce moje, i čakalo bu te!“

 


Aranžman potpisuje cijeli bend, a glazbu i tekst Tomislav Mihac Kovačic koji za kraj poručuje:
"Kako nam je ljeto pokucalo na vrata, vrijeme je da se malo zaljuljamo "otočkim" ritmovima koje donose sjevernjaci. Sam naziv pjesme 'Dok sam s tebom imam se' sugerira da ti je cijeli svijet na dlanu kad si s onima (onom/onim) koje voliš. Pjesma je napisana za voljenu osobu i zapravo cijeli svijet postaje bajka, a sve stvari su jednostavne i lagane: Dok sam s tebom imam s(v)e(t)!"
 
Ogenj je u 2019. krenuo s novom postavom koja se predstavila na koncertima diljem zemlje. Bend radi i svira punom parom, a moglo bi se nasluditi da hitaju k novom albumu, i to s novim svježim idejama i glazbenim rješenjima u kojima do sada se i nisu imali prilike iskušati.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni