Vije-sti

Let 3 i Tereza Kesovija iz svojih domova zapjevali ‘Sam u vodi’ na dodjeli Večernjakove ruže

Let 3 i Tereza Kesovija iz svojih domova zapjevali ‘Sam u vodi’ na dodjeli Večernjakove ruže

Naizgled nespojivi, Let 3 i Tereza Kesovija početak 2020. godine obilježili su veličanstvenom suradnjom u pjesmi ‘Sam u vodi’, koja je 31 godinu nakon objave na kultnom albumu ‘Two dogs fuckin’, dobila novo ruho, pojačano jedinstvenim glasom dive naše glazbene scene, Tereze Kesovije koja je pjesmi dala potpuno novu glazbenu dimenziju.

Među brojnim komentarima koji su preplavili društvene mreže i medije, o veličini  i značajnosti ove suradnje ukratko je u jednoj rečenici sažeo i Miljenko Jergović, koji je za Jutarnji tada napisao da je Bog pjesmu ‘Sam u vodi’ benda Let 3 pustio na svijet samo da bi je jednom otpjevala baš Tereza Kesovija.’’

Pjesmu u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče, uz Prlju može otpjevati samo Tereza, poručili su nam iz benda ponosni što su dobili priliku s takvom veličinom dijeliti mikrofon, a iako do sada nisu uživo dijelili mikrofon pred publikom, svoj su prvi zajednički nastup Le3 i Tereza Kesovija odradili iz svojih domova, odakle su zasvirali i zapjevali povodom dodjele medijske nagrade ‘’Večernjakova ruža’’ koja se po prvi puta održala virtualno.

‘’Snimili smo i video, svatko je radio što najviše voli raditi u karanteni. Čovjek koji je volio puno jesti, kasapio je meso, zločesti su dobili šamar od svoje djevojke, Baljak se ni u karanteni ne pojavljuje bez šminke, ja sam vježbao, a Tereza i Prlja su pjevali’’, poručio je Damir Martinović Mrle i otkrio nam  pokoju riječ o novom Best of albumu, kojeg su najavili suradnjama s TBF-om, marriachima El Combo, Vucom i Terezom Kesovijom, a koji je trenutno u završnim studijskim fazama.

‘Album će biiti sve najbolje od Leta 3, oplemenjeno s ponajboljim izvođačima hrvatsko-slovenske glazbene scene, uz prizvuk El Comba, meksičkog benda koji njeguje meksičku glazbu. Bit će veselo, plesno i jebozovno’’ poručio je Mrle. Bend na albumu radi tek dvije godine, što je za njihov rad brzina munje, a očekujemo ga kroz dva mjeseca, odnosno do kraja ove godine, samo da Mrle skupi dovoljno mrava za završne radove.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni