Vije-sti

Les – “Svi imamo svoje 'Obale rijeke'. Jednu ili više njih.”

Les – “Svi imamo svoje 'Obale rijeke'. Jednu ili više njih.”

Glazbenik i kantautor Tvrtko Hopek Les predstavlja iznimno zanimljiv umjetnički projekt.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Tvrtko potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Kao i mnogo puta prije, i ovaj je put napravio nešto nestvarno dobro -  riječ je o pjesmi „Obale rijeke“ za koju u cijelosti potpisuje tekst, a u pisanju glazbe mu se pridružio Kristijan Ita Koščica, glazbenik i producent koji već dugi niz godina pliva u glazbenim vodama i može se reći da sa sobom nosi jedan originalan izričaj u stvaranju i produciranju glazbe. Filtriran kroz mnoge radove i suradnje, Ita još jednom pomiče svoje granice pjesmom „Obale rijeke“.

U režiji C47Filma nastao je video spot.

 

Redatelj i montažer Marko Milovac Miki je poznato ime u proizvodnji glazbenih spotova, a u suradnji sa snimateljem Ivanom Zadrom čine idealan kreativni i umjetnički tandem.

Uz pomoć filmske kostimografkinje Suzane Tkalčec kojoj su “Obale rijeke” prvi scenografski rad te modne dizajnerice i vizažistice Ive Šimunović Lisak, “Obale rijeke” nose romantičnu prostornost i težinu.

Tvrtko Hopek Les i Anja Đurinović Rakočević, mlada plesačica i akademska glumica kazališta "Gavella", savršeno su dočarali poruku same pjesme i spota; ljubav u siromaštvu, zatvaranje jednog poglavlja i otvaranje novog, snagu ljubavi, borbu kao igru zaljubljenih. Ljubavnici se vatrom i vodom rješavaju svoje stvarnosti i započinju novo nasilje na obali rijeke.

Ljubavna tematika jednog para u ovom je spotu prikazana kroz siromaštvo prostora i bogatstvom duha. Odlično se ocrtava prolaznost vremena u ranjavanju kroz minimalne pomake i geste.

Par igra igru u kojoj si sretno nanose ozljede bez fizičkog kontakta i kako to rade prostor propada zajedno s njima, što aludira na prolaznost vremena i stanje psihe.

“Svi imamo svoje “Obale rijeke”. Jednu ili više njih.” – rekao je Les

 

Pjesmu „Obale rijeke“ slušajte i na Deezeru

http://www.deezer.com/en/album/54721012

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni