Vije-sti

Kuzma & Shaka Zulu + Krešo i Žuvi zajedno će prodrmati Tvornicu Kulture

Kuzma & Shaka Zulu + Krešo i Žuvi zajedno će prodrmati Tvornicu Kulture

Splitske legende italo disco - synth zvuka Kuzma & Shaka Zulu te pioniri teretana rapa Krešo i Žuvi dolaze napraviti dar-mar u zagrebačkoj Tvornici Kulture u petak 18. studenog. Bit će to njihov najveći zajednički koncert do sada.

Splitski italo disco dance duo Kuzma & Shaka Zulu od osnutka 1993. godine na glasu su kao vrsni zabavljači. Poznati su po duhovitim, vedrim, često i ironičnim stihovima koji, uklopljeni u opuštenu melodiju, odišu originalnošću i spontanošću. Već su puna dva desetljeća jedna od popularnijih dalmatinskih grupa s čvrstom bazom poklonika, te su prerasli u svojevrsTan fenomen koji puni klubove i koncerte.

Kuzma & Shaka Zulu iza sebe imaju četiri studijska albuma. “Prva liga” je prvi album koji je izrodio hitove "U mojoj ulici", "Vozimo se, vozimo”, uslijedio je  “Lito ide mala” s istoimenim singlom i jednom od kultnih pjesama benda. Treći album “Idemo na more” donosi istoimenu stvar kao i "Popi' pivu, skoči u Rivu". Nakon duže studijske pauze 2010. bend objavljuje album “Di ćemo večeras”.

Dvojica splitskih MC-a Krešo i Žuvi se priključuju ovom koncertu. Krešu Bengalku mnogi znaju kao člana Kiše metaka, a još prije toga kao čestog gosta na albumima Dječaka. Žuvi je na sceni odradio znakovit staž kao član bendova Ruganje, Extra i Mod Squad, a kad se preselio sa Blatina na Split 3, postao je Krešin susjed i uskoro je nastao njihov prvi zajednički album “Brokva”. 

Ulaznice su u pretprodaji 40 kn, dok će na dan koncerta ta cijena biti 55 kn.

Službena prodajna mjesta: Klub Šibenčana, Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop i www.entrio.hr

Organizator koncerta je YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni