Vije-sti

Kreće nova sezona StoneRizacije

Kreće nova sezona StoneRizacije

Nova sezona projekta StoneRizacija, Udruge Ri Rock, donosi još jednu ediciju spore, duboke, trodimenzionalne glazbe koja će u ovom broju protutnjati kroz stoner, southern, sludge, doom, post, kraut, psychedelic i ostale podžanrove rock, metal pa čak i elektronske glazbe. Serijali će biti izvedeni tokom jeseni/zime 2016. godine, ali će se lijeno protegnuti i na 2017. godinu. Uz besplatne ili izuzetno niske cijene ulaza sve posjetitelje tako u razmacima od po dva do tri tjedna očekuju nastupi preko 20 bendova, 4 do 5 DJeva, zanimljive lokacije te tone i tone masne i glasne glazbe.

Prva epizoda StoneRizacije odvit će se na samoj plaži Kantride, tik do mora, točnije na popularnoj lokaciji beach bara Morski Prasac u Rijeci. Tako će 16.09.2016.(petak), dok ih iz mora gledate i đuskate pivice, tresti i vibrirati slovenski heroji stonera, fantastični Carnaval iz Ljubljane. Uz njih zvučni prostor popunjavaju nabrijani Drone Hunter iz Varaždina, riječki stoner akteri GreeNmill i nove nade ambijentalnog i psihodelčnog raja, odlični,  City Of Logic također iz Rijeke. Nakon koncerta ostajemo na brčkanju i kupanju u ostatcima dima i izmaglici alkoholnih para uz DJ session by Ri Rock crew.
Za samo otvaranje i zatvaranje koncerta pripremljena je nagradna igra zagrijavanja uz Ruski Rulet. Pije se vodka i voda. Pobjednik osvaja puno fine cuge, 2 x free upad na sljedeći broj StoneRizacije te masni i slasni burek da zamasti brk kad ga/ju puknu munchies.

Ulaz na otvaranje nove sezone je besplatan, a u slučaju kiše sve će se preseliti u Podrum na Delti koji je također jedna od budućih lokacija ovogodišnje sezone StoneRizacije.
Sljedeće epizode, uz kišu i hladnije vrijeme, prikladno donose doom podzemlje,  psihodeliju i čarobnjaštvo.   

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni