Vije-sti

Koncert Matija svira Arsena u ožujku u Zagrebu

Koncert Matija svira Arsena u ožujku u Zagrebu

Matija svira Arsena 4. ožujka 2016. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U intimnom prostoru ZKM-a jedan od naših najboljih jazz glazbenika predstavit će album na kojemu se nalaze vrhunske interpretacije klasika kao što su "Sve što znaš o meni", "Kuća pored mora", "Tvoje nježne godine", "Ni ti ni ja" ili pak naslovne teme iz "Glembajeva" i "U registraturi". Album "Matija svira Arsena" niti dva mjeseca od objave našao je put do publike i ujedno mjesto na listama najboljih ovogodišnjih albuma.

"Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album 'Matija svira Arsena' ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora", zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.

"Pisma od nota bez versa, a čija produhovljenost i bez stihova debelo nadilazi puko prearanžiranje Arsenovih skladbi. Posrijedi je tronut i bolan, ali i pročišćujući razgovor s preminulim ocem u formi pijanističkih skladbi koje zvuče poput svega onoga zbog čega se Matija divio ocu, ali i zbog čega je otac bio neizmjerno ponosan na sina...", napisao je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš u Jutarnjem listu.

Matija Dedić u petak, 4. ožujka 2016. u ZKM-u, s početkom u 20 sati.

ULAZNICE potražite na sljedećim prodajnim mjestima: Aquarius Music Shopovi (Varšavska 13, Branimir centar), AGM knjižara (Teslina 7), Kompas Zagreb (Gajeva 6) te online putem www.ulaznice.hr. Cijene ulaznica: 150 / 180 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni