Vije-sti

King Krule za XL Recordings objavio live album i film

photo: King Krule, credit: Reuben Bastienne-Lewis

King Krule za XL Recordings objavio live album i film "You Heat Me Up, You Cool Me Down"

Samo nekoliko tjedana prije nego je cijeli svijet prošle godine krenuo u lockdown, Archy Marshall aka King Krule, imao je pregršt koncerata diljem Europe u sklopu turneje kojom je promovirao svoj hvaljeni, treći album "Man Alive!"

Nastupe je zabilježio njegov dugogodišnji prijatelji i suradnik Reuben Bastienne-Lewis, u Amsterdamu i Parizu. Kompiliran od snimaka sa svega tri koncerta, "You Heat Me Up, You Heat Me Down" je polusatni film koji obožavateljima omogućava uvid u turneju koja je naglo prekinuta i istovremeno ih podsjeća na jedinstveno scensko prisustvo i nevjerojatne izvedbe svestranog i talentiranog Kinga Krulea.
"You Heat Me Up, You Cool Me Down" sadrži popis od 17 pjesama koje obuhvaćaju cijelu diskografiju hvaljenog umjetnika, uključujući favorite 'Easy Easy', 'Baby Blue', 'Out Getting Ribs' i mnoge druge.

Uz digitalno izdanje albuma, ovaj glazbeni projekt bit će zabilježen i na vinilu čije izdanje je kuća XL Recordings najavila za 10. prosinac ove godine. Vrlo limitirana edicija sadržavat će i ekskluzivni fanzin o turneji, ilustriran 'behid the scenes' fotografijama po Archyjevom izboru. 

"Nekada jeftino snimljene 4 pjesme piratskim softverom, a sada kolosalna energija skupljena u malim dijafragmama. Sjedili smo na toaletima zamišljajući trenutak kad će druge životinje otpjevati nazad upravo te vibracije. Penjanje ljestvama ispunjenja, koje ne ispunjava ni potrebu ni želju, ali u usponu organizirano grupiranje otkucaja srca koja udaraju po univerzumu sat i pol, možda ne bi moglo biti bolje utrošeno. Konačno sam se osjećao ugodno, mlad i nervozan pred tunelom anksioznosti kroz koji sam morao proći. " - kriptičnom porukom projekt objašnjava King Krule.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni