Vije-sti

Kantautorski koncert: Andrija u Začaranoj Močvari!

Kantautorski koncert: Andrija u Začaranoj Močvari!

Ovaj nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina, pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je oživio interes za Parkom prirode Lonjsko polje, prebacio se u politiku, isprva kao dožupan Sisačko-moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. Nakon svega, odlučuje vratiti se svojoj prvoj ljubavi koja ga je cijelo vrijeme vodila, glazbi.

Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama muzike koja bi se danas zacijelo nazivala 'indie'. Među njima bili su i poljski punk-rock bendovi, na što je zasigurno utjecala činjenica da po majci Andrija vuče poljsko porijeklo, a dalmatinske korijene po ocu.

I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape Škrlec, a svirao je i u unplugged bendu Kutinski glazbeni sindikat. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria "Lancun", a njegov "Ljetnikovac - Summer House" izašao je i na "Lagano, lagano" kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za reklame, a prije godinu dana objavio je svoj prvi album "Tri metra od mora i tri godine od tebe". 

 

 

Andrijin posljednji singl, duet sa Željkom Veverec (Je Veux) izazvao je vrlo pozitivne reakcije i odjek u medijima. Njegov one-man-band nastup prati laptop i minimalistički aranžman koji je osmislio kako bi gledatelju i slušatelju dao sasvim novi doživljaj skladbi s albuma, a u Začaranoj Močvari kao posebna gošća na jednoj pjesmi pridružit će se Maja Tisaj.

 

SUBOTA 06.03 • VRATA 19:30 • POČETAK 20:30 • UPAD 0 KN
Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u četvrtak, 4.3., u 10 sati putem Entria.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni