Vije-sti

Jura Stublić & Film planiraju tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture

Jura Stublić & Film planiraju tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture

Jura Stublić & Film održat će u subotu, 7. listopada 2023. godine svoj tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture.

Omiljeni i neponovljivi novovalni glazbenik i njegov Film i ove se godine vraćaju na pozornicu Velikog pogona kako bi odsvirali svoje najveće hitove iz više od četiri desetljeća duge karijere. 

Nakon prošlogodišnje proslave godišnjica triju velikih i važnih albuma, Jura Stublić & Film ponovno će zagrebačku publiku provozati na valovima svojih kultnih melodija. Grupa Film svoj je debitantski album ''Novo! Novo! Novo! Još jučer na filmu a sada i u vašoj glavi'' u izdanju Helidona objavila značajne 1981. godine, a njihova je diskografija obilježila čitave osamdesete. Uskoro je snimljen i ''Film u Kulušiću – Live'', a već 1982. godine, motivirani dekadencijom jednog velikog povijesnog razdoblja, objavljuju album ''Zona sumraka'', nakon koje su uslijedili ''Sva čuda svijeta'' (1983.) te ''Signali u noći'' (1985.). Albume ''Sunce sja!'' (1987.) i ''Zemlja sreće'' (1989.) s novim članovima postave benda objavljuju pod imenom Jura Stublić & Film. Budući da je Jura uvijek pomno promatrao svijet, a atmosferu, svoje doživljaje i osjećaje kao pjesnik i glazbenik posebnog senzibiliteta pretakao u pjesme, s promjenom političke situacije u devedesetima 1992. godine objavljuje album ''Hrana za golubove'' na kojemu će se naći antiratne i domoljubne ''E, moj druže beogradski'', ''Bili cvitak'' te ponovno objavljena pjesma ''Dom''. Uslijedile su i dvije kompilacije: ''Greatest Hits, Vol. 1'' (1994.) na kojoj se našla i značajna ''Chicago'' te ''Greatest Hits, Vol. 2'' (1996.). Na albumu iz 2001. godine u izdanju Croatia Recordsa, ''Sve najbolje'', objavljena je i nova pjesma ''Ana Nirvana''. 

Iako nisu diskografski aktivni već više od dvadeset godina, Jura Stublić & Film svojim koncertima vraćaju u osamdesete, u to važno razdoblje novog vala koje je oblikovalo, kako hrvatsku, tako i regionalnu glazbenu scenu. Njihove su pjesme u sebi zauvijek zabilježile komadić vremena koje svakom svirkom ponovno oživljava. Najveći su hitovi obilježili mnoštvo generacija, a njihov bezvremenski zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stublić je svoj život posvetio glazbi jer je vjerovao da jedino tako zaista može promijeniti svijet, a važna je tematika njegovih pjesama uvijek bila ljubav koju već desetljećima dijeli sa svojom publikom. Za svoj je rad dobio i najveće moguće priznanje – Porina za životno djelo, te vječnu ljubav publike koja redovito pohađa njegove koncerte.

Romantični roker ovog će listopada u Tvornici kulture ponovno razgaliti srca i grla vjerne publike. ''Srce na cesti'', ''Neprilagođen'', ''Radio ljubav'', ''Valovi (68 – 77 – 87)'', ''Sjećam se prvog poljupca'', ''Pjevajmo do zore'', ''Mi nismo sami'', ''Zamisli'', ''Doći ću ti u snovima'', ''Ivana'' samo su neki od nebrojeno mnogo hitova koje je napisao i odsvirao Stublić sa svojim Filmom, a u svaku izvedbu i desetljećima kasnije iznova ulijevaju iskrene emocije i ljubav prema glazbi. 
Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni