Vije-sti

Jelena Radan & Meritas na ovogodišnjim Kantunima na Sv. Ivan

Jelena Radan & Meritas na ovogodišnjim Kantunima na Sv. Ivan

Koncert Jelene Radan & Meritas u četvrtak 16.6. veliki je uvod u ovogodišnje Kantune, sada već tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju koja će se od 17. do 21.6. održati na više lokacija grada Raba. Ulaz na koncert je slobodan!

"Ljetna, glazbena poslastica" - Gloria

Tri priče i tri vrhunske glazbenice - najkraći je mogući opus koncerta koji će naše poznate pjevačice i autorice - Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan u četvrtak, 16.6. u 21:00 sati održati na lokalitetu Sv. Ivana u Rabu ususret ovogodišnjih Kantuna!

Ulaz na koncert je slobodan!

Najnoviji je to koncertni projekt nastao u njihovoj zajedničkoj radionici, posljednje među brojnim poglavljima njihove dugogodišnje suradnje, u kojoj su ostvarile niz projekata, a osvojile i brojne nagrade. Ovaj najnoviji, na veliko zadovoljstvo brojne publike, premijerno su predstavile 2020. u čarobnom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.

Koncert Tri priče na Rabu održava se u svjetlu najnovijeg velikog uspjeha Jelene Radan s koncertom Fado&Voyage uz Zagrebačku filharmoniju u prepunoj dvorani Lisinski, te netom objavljenog novog albuma Pričaj mi i upravo lansiranog hit-singla Sve male opsjene Meritas u režiji Mare Milin.

Priče su to o tri velika osjećaja koja svi dijelimo - o sreći, tuzi i ljubavi koja uvijek na kraju prevlada, ispričane na tri različita načina, kroz tri glazbena stila i atmosfere: Meritasica u velikim uspješnicama Odjednom ti, Igra, Ova ljubav, Umjesto isprike, potom Jelene Radan u njezinim hitovima Voljet ću te sutra, Sjeti me se ljube, te naposljetku i kroz njihovu zajedničku priču, kroz pjesme, autore i izvođače koji su najviše utjecali na njihov autorski rad: Annie Lennox, Cyndi Lauper, Neil Young, Bryan Ferry, Mando Diao, Duran Duran, Depeche Mode...

Program je sufinanciran putem Natječaja Jer svirati se mora 2 provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert se održava uz potporu Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab.

Ulaz na koncert je slobodan - stoga, nema opravdanja za nedolazak svih onih koji vole vrhunske izvedbe i dobru glazbu!

Tri dame sjajnih vokala i tri glazbene priče koje ćete još dugo pamtiti - ljetna glazbena poslastica koju ne smijete propustiti!
 
Od petka 17.6. najbolja ljetna zabava je - na KANTUNU!
Povijesna jezgra grada RABA, Petak 17.6. - Utorak 21.6.2022.

"Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna" - posjetitelji iz Verone
"Posjetitelji očarani - Rapski Kantuni oduševili ugođajem" - Novi list
"Odlična ideja, prvorazredni događaj, prekrasna atmosfera" - Gregg i Hannah, UK


Već sedmu godinu zaredom KANTUNI predstavljaju i promoviraju čarobne ambijente i neponovljive ljepote Grada Raba, otkrivajući jedinstvene rapske lokalitete u spoju s detaljnim ambijentalnim uređenjem, biranom glazbom uživo, urbanom zabavom i kvalitetnom ponudom.

Za sve koji ih još nisu doživjeli, ali i za brojne poklonike ove prvorazredne ljetne manifestacije, poziv je jednostavan: Vidimo se na Kantunu!

Od petka 17. do utorka 21. lipnja - svakog dana od 19:00 do 00:30 sata - uživamo na tri birane lokacije: u prekrasnom mediteranskom parku Dorka (Kantun svjetla), tajnovitoj Mahačevoj vili (Skriveni kantun) i veličanstvenom lokalitetu Svetoga Ivana (Kantun doživljaja). Svaki kantun otoka Raba doživljaj je za sebe i svaki će na svoj način ponuditi puno dobrih razloga za dolazak i uživanje.

Kantuni su kroz godine prepoznati i kao pozornica za mnoge danas poznate glazbene talente. Na Kantunima su tako gostovali Matija Cvek, Lu Jakelić, Gordana Marković i mnogi drugi.

Ovog lipnja na Kantune dolaze mladi i talentirani Sentineo koji je upravo lansirao svoj četvrti singl i najavljuje album prvijenac, u goste nam ponovno stižu fantastični Nina Herr (vokal) i Luka Brenko (gitara) koji su već oduševili ljubitelje dobre glazbe i Kantuna, domaće glazbene snage brani sjajni Dejan Kurelić aka Dr. Mellon, a kao posebna poslastica - na Kantunima gostuje legenda gitare u Hrvata, gitaristički virtuoz i autor Branko Bogunović Pif.

"Kantuni su sjajna ideja: Volimo Rab zbog Kantuna", samo je jedna od brojnih poruka zabilježena u knjizi dojmova, ova konkretno od posjetitelja iz Verone, koja najbolje opisuje posebnu atmosferu i oduševljenje posjetitelja ponudom i sadržajima kulturno-turističke manifestacije koja se održava uz potporu i u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Rabom.

Ambijenti, glazba, doživljaji, zabava: Od 17. do 21. lipnja - Vidimo se na Kantunu!


* Kantun = reg. ugao ulice, kut sobe. tal. cantone
 
LOKACIJE

PARK DORKA - Kantun svjetla
Na samome vrhu poluotoka na kojem se smjestio stari grad Rab, u jedinstvenome ambijentu povijesnih zidina, prekrasni je mediteranski park Dorka sa spomenikom svetom Marinu u središtu. Rabljani s ponosom ističu toga klesara s Raba, koji je u 3. stoljeću udario temelje današnje države San Marino. Ljepota ovoga parka oduzima dah, a u posve novome svjetlu zasjat će u sklopu Kantuna - kada ćemo ga preobraziti u Kantun svjetla, posebno pripremljen za ugodan boravak, opušteno druženje i uživanje.

MAHAČEVA VILA - Skriveni kantun
Čim sa središnje gradske Pjacete krenete dalje put Gornje ulice, u palači slijeva u kojoj danas odjekuju veseli zvuci glazbe mladih polaznika Glazbene škole, nalazi se Skriveni kantun naših Kantuna. Tu Vas očekuje neponovljivi ambijent, čudesni pogled na Uvalu sv. Eufemije, vrhunska glazba, intimna atmosfera... Pa ima li boljeg poziva, nego sresti se na Skrivenom kantunu!

SVETI IVAN - Kantun doživljaja
Nastavite li dalje Gornjom ulicom uskoro ćete stići i do najzapadnijega od četiri rapska zvonika. A ispod njega do jednoga od najvećih bisera rapske baštine (ako je među mnogobrojnim biserima staroga Raba uopće moguće napraviti takav odabir!). Ostaci crkve sv. Ivana Evanđelista posve prirodno nametnuli su se kao jedinstvena pozornica na otvorenom. Uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama ispod golemoga zvonika u povijesnom ambijentu srednjovjekovne bazilike sasvim je posebni doživljaj.

Trebate li doista dodatnu pozivnicu da doživite Kantune?

TKO JE TKO U PROJEKTU "KANTUNI"

Kantuni / Corners zaštićeni su kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Odvija se na lokalitetima povijesne jezgre grada Raba, uz partnersku podršku Pučkog otvorenog učilišta i Grada Raba.

Manifestacija je osmišljena s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta povijesne jezgre grada Raba i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni