Vije-sti

Jedan od pet kupaca ulaznica u SAD-u ove godine nije došao na koncert

Jedan od pet kupaca ulaznica u SAD-u ove godine nije došao na koncert

Najveće koncertne produkcije bilježe stopu od 20% nedolazaka.

Neke od najvećih koncertnih produkcija u SAD-u ove godine su zabilježile stopu od oko 20% nedolaska vlasnika ulaznica, a Live Nation prijavio je svoj prosjek od oko 17%.

U pretpandemijskim vremenima taj postotak bio je manji od 4% za najveće svjetske koncertne produkcije, a 2019. godine Live Nation zabilježio je stopu od 12% nedolazaka vlasnika kupljenih ulaznica. Prema Wall Street Journalu taj postotak je narastao u 2020. i 2021. godini te je oko 17 do 20% ulaznica ostalo neiskorišteno.

Neke od najpogođenijih turneja su one izvođača sa starijom bazom fanova poput The Eagles, Billyja Joela, The Flaming Lips... Iako je neiskorištena ulaznica bolja od nekupljenje, vlasnici koncertnih prostora zabrinuti su zbog gubitka starijih, imućnijih posjetitelja koji u pravilu više novca potroše na hranu, piće i merchandise.

Na drugom kraju spektra su mali koncertni prostori koji bilježe postotak nedolaska kupaca ulaznica od 25 do 30%. Porast broja zaraženih uzrokovan Delta i Omikron sojem virusa COVID-19 dodatno je povećao brojeve nedolaska na koncerte.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni