Vije-sti

Jean-Michel Jarre pohvalio Sudar Percussion i njihovu obradu pjesme

Jean-Michel Jarre pohvalio Sudar Percussion i njihovu obradu pjesme "Oxygen IV"

"Ovo je senzacionalno. Iznenadila me ovakva obrada mog hita i dečkima samo mogu reći da su to super izveli. Samo naprijed", pohvalio je ansambl Sudar Percussion francuski glazbenik Jean-Michel Jarre, pionir elektroničke glazbe.

Sudar Percussion snimio je obradu Jarreova hita "Oxygen IV", a u ponedjeljak navečer u kinu Samobor imali su promociju spota te polusatni koncertni nastup. "Čarobnjake na udaraljkama" iznenadile su pohvale francuskog glazbenika, koji u studenom nastupa u Ljubljani. Ne kriju kako bi im bila velika čast nastupiti uz takvog glazbenog genijalca.

"Zanimljivo je kako smo se njegovu menadžmentu javili prije nekoliko mjeseci, ali konačni odgovor smo dobili tek na dan promocije. Puno nam znače pohvale ovakvog umjetnika" - rekao je šef ansambla Goran Gorše.

Sudar Percussion, koji postoji već šest godina, prvi je ovakav ansambl koji svira originalnu elektronsku glazbu i kako kažu mnogi kolege i kritičari, definitivno su najotkačeniji glazbenici na sceni. Obrada pjesme Oxygen IV napravljena je povodom 40 godina od izlaska albuma Oxygène, a fantastičan spot redateljice Sandre Mihaljević snimao se na Medvedgradu. Dečki za sljedeću godinu pripremaju album Jarreovih obrada u suradnji s glazbenim producentom Branimirom Mihaljevićem, a najavili su i veliki koncert u koncertnoj dvorani Lisinski.

Da je riječ o zaista velikim glazbenim virtuozima smatraju  i kolege poput Stefana Milenkovića, Mateja Meštrovića i Zagrebačkih solista koji kažu kako nigdje u svijetu ne postoji bend takvoga sastava i energije s takvim repertoarom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni