Vije-sti

Jarboe (ex-Swans) uz pratnju Helen Money početkom ožujka u Močvari

Jarboe (ex-Swans) uz pratnju Helen Money početkom ožujka u Močvari

Klub Močvara najavio je za 5. ožujka gostovanje jedne od kultnih ikona alternativne kulture – Jarboe uz pratnju gošće Helen Money.
[caption id="attachment_6570" align="aligncenter" width="547"]jarboe Jarboe[/caption]
Većina glazbenih znalaca Jarboe poistovjećuje i povezuje uz Swanse. Nimalo čudno s obzirom da se radi o jednom od bitnijih alter grupa svih vremena, u kojoj je ova američka umjetnica igrala ogromnu ulogu. Ali, kao što su pokazala njezina kasnija dostignuća, Jarboe zaslužuje i mnogo više od ex-Swans statusa. U svojoj glazbenoj karijeri izdala je više od 20 solo izdanja, više od 25 izdanja Swans-a, a broj suradnji s drugim umjetnicima već je premašio brojku 60. Samo letimičan pogled na listu onih koji su čekali na svoju priliku da surađuju s njom otkriva njezinu fascinantnu energiju i pogled na umjetnost koji ne priznaje nikakve nametnute granice. Upravo zato na tom popisu i jesu šarolika imena poput A Perfect Circle, Neurosis, Phil Anselmo, Blixa... Uz sve to stigla je i posvetiti se filmu, fotografiji, dizajnu, sinkroniziranju crtića, a u slobodno vrijeme baviti se i dizanjem utega, kick boxingom i planinarenjem.
[caption id="attachment_6571" align="aligncenter" width="547"]Helen Money Helen Money[/caption]
Mnogi će se složiti da se svi ti njezini talenti najbolje svjedoče uživo na nastupima koji prerastaju "obične" koncertne nastupe i pretvaraju se u umjetničke performanse u kojima Jarboe pokazuje svoja mnogobrojna lica, od sramežljive školarke do demonima opsjednute umjetnice. A ovom prilikom imat će i sjajnu gošću. Naime Jarboe će nastupiti uz pratnju čelistice Helen Money koja je, kao solistica ili kroz svoje bendove, dijelila stage s imenima kao što su Morrissey, Frank Black, Bob Mould i mnogi drugi. Stoga ovaj zagrebački koncert predstavlja zaista iznimnu priliku jedinstvenog umjetničkog događaja.   Jarboe & Helen Money @ Bandcamp Upad u pretprodaji: 65 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb Dirty Old Shop, Tratinska 18 Rockmark, Berislavićeva 13    
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni