Vije-sti

Jala Brat ekipi iz Helem nejse otkrio formulu uspjeha

Jala Brat ekipi iz Helem nejse otkrio formulu uspjeha

U drugoj epizodi šeste sezone Helem nejse rejdio šoua, sarajevski je kolektiv ugostio jednu od najvećih balkanskih zvijezda, Jalu Brata.

"Mainstream" je bila glavna tema emisije koju je uživo pratilo preko 7500 gledatelja iz regije, u kojoj su karizmatični momci na prepoznatljiv način prokomentirali razliku između "mainstreama" i "undergrounda" u kulturi, želeći pritom otkriti kako da i oni sami postanu dio "mainstream" scene.

 

 

Uvijek dobro raspoloženi, uz puno smijeha i sarajevskog humora, ugostili su jednu od trenutno najvećih regionalnih zvijezda, Jalu Brata, koji im je ispričao životnu priču te otkrio kako je i zašto je uspio dovesti Imperiju na vrh balkanske glazbene scene: Bio sam underground. Od tamo sam počeo. Sam sam sebi bio najgori kritičar, nisam htio čuti nikog. Ali, u jednom periodu života shvatiš da moraš živjeti od nečega. S 28 godina sam uzeo prvu lovu. Da se to nije to dogodilo, ne znam gdje bih sada bio. Kada možeš spojiti nešto što voliš i da živiš od toga, to mi je najbolja forma na svijetu. Trenutno uživam u čemu radim. Posljednji album sam radio onako kako se meni sviđalo i projekt se pokazao najuspješnijim do sada.

Osvrnuli su se i na negativne komentare koje dobiva zbog svog rada na što je odgovorio: Prevazišao sam te neke dječje komplekse. Devedeset posto naše scene to ne shvaća. Ako si pametan, iskoristit ćeš sve mogućnosti.

Dodao je kako ga, usprkos velikoj popularnosti, žene ne opsjedaju te da mu je najveća želja, zbog napornog radnog tempa, provoditi što više vremena kod kuće s obitelji.

 

 

Za sam kraj, momci iz Helem nejse dodijelili su mu prigodnu nagradu u obliku aluminijske folije u kategoriji Mainstream dogodine te sami zaključili kako bi za mainstream uspjeh trebali početi stvarati glazbu "Balkan etno trap" žanra.

Helem nejse rejdio šou, humoristično-satirični web podcast, možete pratiti svake nedjelje od 22 h na njihovom službenom YouTube kanalu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni