Vije-sti

Iza imena ShyBy kriju se poznati glumac i glazbenik, novi singl snimili su s Reneom Bitorajcem!

Iza imena ShyBy kriju se poznati glumac i glazbenik, novi singl snimili su s Reneom Bitorajcem!

Dvojac ShyBy kojeg čine glumac Mario Mirković i glazbenik Ivan Arnold objavio je svoj prvi singl "Agmlatna". Radi se o pjesmi za koju tekst potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac, a nastala je još sredinom 90-ih godina.

Pjesma koja u prijevodu znači "Prelijepa djevojka" nastala je u jednom malom stanu u Primorskoj ulici, a čini mi se da je to bilo još 1994. ili 1995. godine. Kolega Vinko Štefanac i moja malenkost noći smo provodili u tom stanu smišljajući razne gluposti, a nekad se dogodilo da smislimo i nešto pametno. Tako je nastala i pjesma na izmišljenom jeziku te melodija koja nam je kasnije poslužila i kao soundtrack pjesma u predstavi "Izbacivači". Naravno da smo nakon toga morali ući u ShyBy studio Marija Mirkovića, koji je nakon toliko godina preradio tu pjesmu u club mix - rekao je Rene Bitorajac, a osvrnuo se i na to kako je nastao tekst za pjesmu: Trebalo je sve posložiti da ima smisla, nabaciti koju rimu i napraviti hit - zaključio je. 

Mario Mirković je inače djeluje kao glumac u Kazalištu lutaka, a sklada i glazbu za predstave. Njegov kolega Ivan Arnold inače svira klavijature te sklada glazbu za film i TV. Zajedno su svirali u bendu Čišće Lišće Kazališta Kerempuh, a otkad se znaju rade zajedno aranžmane, glazbu za predstave, filmove itd. 

Singl "Agmlatna" objavili su pod etiketom 3PM Records, a pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama. Miks i mastering singla potpisuje Casey Chapman (Darkroom Matering), a video je uredio Dinko Čvorić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni