Vije-sti

"Isplazi krovove" – novi singl i spot grupe Porto Morto

Bend Porto Morto objavio je novi video singl – "Isplazi krovove", ususret svom debitantskom albumu čiji izlazak se očekuje tijekom travnja.

Video je nastao kroz suradnju s plesačem i koreografom Svenom Bahatom s kojim su surađivali i tijekom 2015. na kazališnoj predstavi "Razgovor s upitnikom(?)", a u ovom video spotu zajedno istražuju gradske prostore u odnosu na tijelo i njegovo kretanje. Pjesma i spot pokušavaju sklopiti apstraktan jazik između tijela i grada kao objekta, kao i individiue i grada kao dijela identiteta. Prostor između kuta koji zatvara lakat i ugao zgrade. Omjer između površine dlana i prozorskog stakla. Odnos širine parkirnog mjesta i ramena. Tekstura kože i fasade. Odnos snage zglobova i zidova. Igranje s načinom čitanja oznaka na cesti. Distorzirane sjene i ljudski lik u konturama zgrade. Protok urbanog prostora i njegove sličnosti za tokom nećeg tekućeg. Utjecanje na proporcije kadrom. Razlomak između privatnog i javnog prostora.

"Tekst pjesme je nastao kao osvrt na jednu šetnju između sata na Trgu bana Jelačića i stare Vlaške na kojem me taj put zaustavilo jedanaestero ljudi predstavljajući mi novu mobilnu ponudu ili tražilo donacije humanitarnog tipa ili molilo da ispunim anketu o brendovima cigareta ili me pokušalo pošpricati novim parfemom ili mi ponuditi komadić sira na čačkalici." – izjavio je Roko Crnić iz Porto Morta. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni