Vije-sti

Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off:

photo: Irena Žilić, credit: Filip Kovačević/Rock&Off

Irena Žilić u potpuno drugačijem ambijentu na dodjeli nagrada Rock&Off: "Drago mi je da sam imala priliku biti dio toga"

Jedna od naših najcjenjenijih kantautorica, Irena Žilić, na prošlogodišnjoj dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojila je titulu "Pop&Off" izvođača godine, a treće izdanje nagrade uveličala je svojim nastupom.

Irena je na dodjeli izvela pjesmu "387" s hvaljenog EP-a "Small Hours", no umjesto na pozornici Tvornice kulture, nastupila je na krovu nebodera na zagrebačkom Vrbiku. Odlična atmosfera i svjetla grada sjajno su se uklopila u Ireninu izvedbu koja je mnoge na dodjeli ostavila bez daha.

U potpunom nedostatku druženja i koncerata prošle i ove godine, Rock&Off dodjela je bila rijetka prilika za doživjeti live nastupe. Bio je užitak snimati video u potpuno drugačijem ambijentu i sudjelovati u takvoj izvedbi te mi je drago da sam imala priliku biti dio toga - rekla je Irena Žilić nakon nastupa.

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.

 Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni