Vije-sti

Indirekt u gostima - Svjetionik nezavisne umjetnosti po drugi puta u Beogradu

Indirekt u gostima - Svjetionik nezavisne umjetnosti po drugi puta u Beogradu

Nakon uspješnog ljetnog izdanja, omiljeni festival nezavisne umjetnosti i još nezavisnijih umova, seli se u Beograd. Po drugi puta, jesensko izdanje regionalnog showcase festivala "Indirekt Autumn Edition Vol. 2" održat će se od 7. do 9. listopada 2016.

Snage regije, ovoga puta pojačali su i izvođači iz udaljenijih zemalja svijeta, pa je tako Indirekt festival još jednom potvrdio svoju misiju  brisanja granica – kako fizičkih, tako i onih metaforičkih.

Na jesenskom Indirektu nastupaju:  The Mothership Orchestra (SRB), The Academy (ITA), The Yellow Buzz (HRV), Alex Kelman (RUS), Haiku Garden (SLO), Halftones (SRB), Kim Tamara (SRB), Nikonar (HRV), Danijel Vezoja (SLO) i Matteo E. Basta (ITA). Izvođači će prikazati razne idiome alternativnog zvuka, u rasponu od alt country, noise, shoegaze/downtempo, trip-hop, do singer-songwriter formi. Ukratko, vaš će vikend pretvoriti u neizbrisivo glazbeno zadovoljstvo.

No, glazbeni nastupi nisu sve. U maniri Indirekta, predstavit će se i četvero književnika i publicista - hrvatski pisac Ivan Jozić, publicist i radijski autor iz Republike Srpske na privremenom radu u Sloveniji, Dragan Vuković, te dvoje književnih autora iz Srbije, Aleksandr Cimpl i Goran Stojičić.

U okviru festivala 9. listopada održat će se i osnivačka konferencija Eastynet mreže, čiji je cilj povezivanje glazbenih profesionalaca iz zemalja istočne Europe, a istog dana koncertom iznenađenja bit će zatvoreno i ovogodišnji Indirekt Autumn Edition.

Ulaznice za koncerte u klubu Elektropionir prodavat će se po cijeni od 300 dinara (18kn), dok je ulaz na koncerte u klubu Zaokret i na književne večeri besplatan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni