Vije-sti

Indira Levak i Ivan Dečak mentori u emisiji

Indira Levak i Ivan Dečak mentori u emisiji "The Voice"

[caption id="attachment_4117" align="aligncenter" width="547"]Indira Levak Indira Levak[/caption]

U četvrtak navečer objavljeno je da je energična frontmenica dance skupine Colonia, Indira Levak, mentorica multimedijskog projekta Hrvatske radiotelevizije The Voice – Najljepši glas Hrvatske. O ulozi mentorice Indira je izjavila:  „Oduševljena sam pozivom HRT-a da budem mentorica u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske.  Pozivam sve svoje fanove koji znaju pjevati, a nisu se još prijavili, da to svakako učine.“

[caption id="attachment_4118" align="alignleft" width="250"]Ivan Dečak Ivan Dečak[/caption]

Jutros je, pak, u programu Hrvatske televizije objavljeno da je miljenik mlade urbane publike i vokalni solist rock-skupine Vatra, Ivan Dečak,  također mentor The Voicea. Dečak je tim povodom izjavio: „Zadovoljstvo mi je biti djelom ekspedicije koja će na putovanju kroz The Voice pokušati pronaći najljepši glas Hrvatske. Nadam se kako će baš meni poći za uhom prepoznati upravo taj najljepši!“

Kao vokal skupine Vatra Ivan Dečak 15 godina kontinuirano gradi ozbiljnu glazbenu karijeru. Njihove su skladbe redovito na vrhu ili pri vrhu nacionalnih top ljestvica. Indiri i Ivanu pridružit će se još dvoje uglednih glazbenika koji će kao mentori u velikom multimedijskom projektu HRT-a The Voice – Najljepši glas Hrvatske voditi timove odabranih kandidata prema pobjedi – tituli najljepšega glasa Hrvatske.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 19. listopada. Predizbor kandidata održat će se u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Kandidate koji udovolje uvjetima prijave mentori će prvi put vidjeti na audicijama u televizijskom studiju i odabirati ih samo na temelju glasa. Mentori ih naime na audiciji ne mogu vidjeti. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene. Tada se prvi put suoče s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima, svojim savjetnicima.

The Voice – Najljepši glas Hrvatske jedinstveno je natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni. Posebnost toga natjecanja jest i u tomu što svi natjecatelji, bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati naime sami odabiru svoj glazbeni žanr kroz koji će se predstavljati javnosti.

Upitnik za prijavu kandidati mogu pronaći na internetskoj stranici voice.hrt.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni