Vije-sti

Imagine Dragons singlom „Wrecked“ najavili novi album

Imagine Dragons singlom „Wrecked“ najavili novi album

Grammyjem nagrađeni multiplatinasti bend Imagine Dragons predstavio je singl „Wrecked“.

Pjesma nabijena emocijama donosi nesputani izljev tuge i gubitka, no obgrljen pozitivnom motivirajućom snagom za nove korake. Kao jedan od glavnih autora, glavni vokal benda Dan Reynolds pjesmu je počeo pisati nedugo nakon što je od karcinoma preminula supruga njegova brata.

Bila je najsjajnije svjetlo. Svjetionik radosti i snage za sve one koje je upoznala. Njezina me iznenadna smrt potresla na načine koje još uvijek nisam u stanju izraziti. Bio sam s njom i s bratom kad je preminula i to je bilo prvi put u životu da sam na takav način svjedočio smrti. U mojem umu zapečatila se krhkost života i konačnost svega. Svjedočio sam tome kako se moj brat suočava s nečim s čime nitko ne bi trebao, a paralelno sam vidio kako mu njegova vjera donosi nadu u budućnost. I sam se jedino mogu nadati istom.”, izjavio je Reynolds dodavši: „Ovo je moj način nošenja sa situacijom. Glazba je uvijek bila moje utočište (...), a ova pjesma simbolički izražava moju želju za provođenje vječnosti s onima koje volim.

„Wrecked“ dolazi u pratnji videa s tekstom pjesme, a uz Reynoldsa ju supotpisuju Wayne Sermon, Ben McKee i Daniel Platzman.

Kao najavni singl „Wrecked“ pruža uvid u ono što obožavatelji mogu očekivati od najavljenog „Mercury - Act 1“ albuma, prvog Imagine Dragons izdanja nakon 2018. godine. Singlu su prethodili ljubavna pjesma „Follow You“ i energični „Cutthroat“ koji su označili povratak benda i to benda s, kako je Billboard jednostavno no upečatljivo sažeo, „nenadmašnom ambicijom“. Baš poput najnovijeg singla, nadolazeći „Mercury - Act 1“ bit će iskren album koji metaforički napušta pretenciozne tekstove  te umjesto toga prihvaća emocionalne sfere, ne suzdržavajući se pri tome od ničega. Kako bi to ostvarili Imagine Dragons su u kreativnom procesu udružili snage s cijenjenim producentom Rickom Rubinom. Album će biti dostupan kao standardno i deluxe CD izdanje s posebno pripremljenom knjižicom, zatim kao CD box set, luksuzno vinilno izdanje te u obliku ponovo sve popularnijeg nosača zvuka - kazete.

Osnovani 2009. godine, Imagine Dragons su s dosadašnjih 40 milijuna prodanih albuma i 60 milijardi streamova diljem svijeta jedan od najuspješnijih rock sastava posljednjeg desetljeća. Sa svoje Top 3 pjesme, „Believer“, „Thunder“ i „Radioactive“, ovaj sastav redefinirao je top ljestvice te postavio su nove temelje rock žanra.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni