Vije-sti

Iggy Pop novom pjesmom

Iggy Pop novom pjesmom "Free" najavio izlazak albuma

Neponovljivi Iggy Pop glazbena je velesila čije je ime već više od pola stoljeća sinonim za neiscrpan izvor iskrenog, sirovog i autentičnog rock and rolla.

Tri godine nakon albuma „Post Pop Depression“, nominiranog za nagradu Grammy, Iggy Pop najavljuje novo izdanje naziva „Free“. Novi studijski album ikone rock glazbe svjetlo dana će ugledati 6. rujna ove godine, a povodom njegove najave predstavio je i potpuno novu pjesmu „Free“. Hrvatska publika pjesmu može slušati na radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Najavljeni album „Free“, koji će se u potpunosti razlikovati od prijašnjih Iggyjevih izdanja, ispunjen je snažnim emocijama u kojem glazba govori sama za sebe: Na ovom albumu drugi glazbenici u moje ime šalju određenu poruku, ali ja posuđujem svoj glas. Nakon završetka koncertnog ciklusa koji je uslijedio nakon objave albuma „Post Pop Depression“, osjećao sam se kao da sam se riješio kronične nesigurnosti koja je predugo imala utjecaj na moj život i karijeru. - otkrio je Iggy.

 

 

Unatoč novopronađenom samopouzdanju, utjecajni rocker priznaje kako se u tom razdoblju nije osjećao posve bezbrižno: U meni se javio osjećaj potpune iscrpljenosti. Osjetio sam kako se u meni pojavila želja da okrenem leđa i napustim sve. Želja za slobodom. Znam da je to nestvarno i da je sloboda samo osjećaj, ali čitav sam život vjerovao da je sloboda jedino čemu čovjek treba težiti. „Free“ je album za kojeg me inspiracija neplanirano pronašla, a nastao je zato jer sam mu se prepustio.

Iggyjevo novo studijsko izdanje „Free“ stiže tri godine nakon uspješnog „Post Pop Depression“, njegovog prvog albuma koji se našao na samom vrhu Billboard Top Rock Albums ljestvice. Album „Free“ svjetlo će dana ugledati 6. rujna ove godine, a do tad je dostupan za prednarudžbu: https://umhr.lnk.to/FreeIggyPop

Iggy Pop je početak glazbene karijere obilježio kao frontman legendarne proto-punk skupine The Stooges, a zahvaljujući snažnom utjecaju koji je imao na glazbenu kulturu, nadjenut mu je nadimak „Godfather of Punk“. Osim kao član sastava The Stooges, stranice povijesti rock and rolla ispisao je i zahvaljujući solo karijeri i hitovima kao što su „Passenger“ i „Lust For Life“, koju je glazbeni časopis Rolling Stone uvrstio na popis 500 najboljih pjesama svih vremena.

 

Album „Free“ – popis pjesama:

1. Free

2. Loves Missing

3. Sonali

4. James Bond

5. Dirty Sanchez

6. Glow In The Dark

7. Page

8. We Are The People

9. Do Not Go Gentle Into That Good Night

10. The Dawn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni