Vije-sti

Humanitarni koncert za Dječju udrugu hrabrost uz grupe Swingers i Boom Pacha Boom

Humanitarni koncert za Dječju udrugu hrabrost uz grupe Swingers i Boom Pacha Boom

Humanitarni koncert u organizaciji KSET-a za Dječju udrugu hrabrost, održati će se 18. lipnja 2015. s početkom u 21,00 sat. Dođite, zaplešite i dobro se zabavite, a pritom budite humanitarni i pomozite Udruzi DUH da i sljedeće godine povede grupu djece na njihovo putovanje života. Za vašu izvrsnu zabavu pobrinut će se dečki iz bendova Swingers i Boom Pacha Boom. Ulaznice će iznositi 20kn, ali će biti moguće i donacije po želji.

Dječja Udruga Hrabrost – DUH je neprofitna, humanitarna udruga, osnovana 2003. godine, kako bi raznim aktivnostima obogaćivala društveni život djece s poteškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom.

Glavna aktivnost Udruge jest odlazak jednom godišnje na hodočašće u Lourdes za Uskrs, gdje se djeca i volonteri udruge susreću sa sestrinskim organizacijama iz cijeloga svijeta. Na taj način, DUH je u posljednjih dvanaest godina, poveo više od 200 djece i mladih, kojima bi jedno takvo putovanje inače bilo potpuno nedostupno. Svaka mlada osoba putuje u pratnji jednog pomagača, volontera udruge DUH, a grupu još čine medicinska sestra i svećenik - duhovnik grupe. I ove godine za Uskrs DUH je poveo grupu od 30-ero mladih na putovanje u Lourdes. S obzirom da se Udruga financira isključivo donacijama dobrih ljudi, koje prikuplja putem raznih aktivnosti tijekom cijele godine, ovaj je koncert jedna od najljepših aktivnosti gdje svi možete postati Dobar DUH i usput se jako dobro zabaviti.

Nastupaju:

Kao posljedica velikog povratka swinga krajem 90-ih i revival glazbe 30-ih i 40-ih u Americi, u Zagrebu je 1999. godine osnovan band Swingers. Osnivač grupe je Robert Mareković, vokal nekad popularne rock and roll grupe Fantomi. Svoj prvi nastup imali su u zagrebačkom klubu Tvornica, da bi se njihovo muziciranje ubrzo proširilo izvan granica Hrvatske, odvodeći ih na pozornice eminentnih klubova i hotela širom Europe.

Grupa je u svom glazbenom repertoaru, po uzoru na svoje američke idole, spretno pomirila glazbene stilove poput swinga, jivea, rockabillya, koketirajući i s latino ritmovima, a konstantni, atraktivni i dinamični nastupi, osvojili su srca i uši mnogih slušatelja.

Boom Pacha Boom svira izbor s top lista 50ih, ali ima i poseban program "Tribute to Gene Vincent" s autentičnim Blue Caps "Be-bop-a-lula" zvukom. Utjelovljuju glazbu 50ih i ranih 60ih, od rockabillya do doo wopa.

Ideja benda je pružiti publici zabavu kakvu bi imali da su na nekom koncertu kasnih pedesetih.

Na repertoaru se nalaze: Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Buddy Holly...

Band već godinama uspješno djeluje kako u Hrvatskoj tako i po inozemstvu (Austrija, Slovenija, Italija, Srbija ). Dečki nastupe održavaju po klubovima, ali također i na velikim pozornicama. Česti su gosti  na organiziranim okupljanjima američkih automobila te motorista.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni