Vije-sti

Humanitarni koncert: Hrvatska pomaže

Humanitarni koncert: Hrvatska pomaže

Hrvatska pomaže plakat

Večeras će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu održati humanitarni koncert pod nazivom Hrvatska pomaže kojim se želi prikupiti još sredstava za pomoć našim sugrađanima i našim susjedima stradalima u poplavama.

Koncert zajednički organiziraju Hrvatska glazbena unija, Crveni križ i Hrvatska radiotelevizija, a prijenos će se moći pratiti na HTV1 i na HR2 od 20 sati.

Na koncertu će nastupiti široka paleta glazbenika i bendova, pa vjerujemo da će svatko moći naći razlog pratiti ovo humanitarno događanje. Osim toga, mnogi glazbenici će biti i u pozivnom centru, te tako pomoći ovu akciju.

HGU je u svojem obraćanju javnosti napomenula da su se u ovoj prigodi APSOLUTNO SVI odrekli svojih honorara i rade besplatno, dakle ne samo izvođači. Sve prateće službe i osoblje doniraju svoj rad i opremu - od pozornica, ozvučenja, rasvjeta, prijevoza, ton majstora, scenskih tehničara. Razne tvrtke donirale su svoje proizvode, od vode i sendviča za tehničke službe i izvođače za vrijeme postave opreme i proba, do zaštitara, osiguranja opreme i svih sudionika koncerata, troškova vezanih uz potrošnju energenata, itd.

Ukupni troškovi sva tri koncerta će biti NULA kuna, tako da će sav prihod ići izravno Crvenom križu, za postradale u poplavama. Vlada RH odrekla se PDV-a, te stavila na raspolaganje sve svoje službe u slučaju bilo kakvog oblika potpore i pomoći.

Možete pomoći i vi pozivom na donacijski broj Hrvatskog crvenog križa - 060 90 11.

Hrvatska pomaže izvođači

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni