Vije-sti

Hrvatski bend Country Strike novim singlom osvaja Texas

Hrvatski bend Country Strike novim singlom osvaja Texas

Nedugo nakon premijere novim su singlom oduševili domaću publiku, a sada je na redu da Texas na International Country Music Awards Festivalu okusi svoju muziku provučenu kroz prste hrvatskih profesionalaca.

Zagrebački country/rock bend Country Strike jedini je predstavnik Hrvatske i regije nominiran za Texas Sounds International Country Music Awards Festival! Festival se održava krajem srpnja ove godine u Jeffersonu, u američkoj saveznoj državi Texas. Ovo je druga godina održavanja festivala koji će ove godine okupiti tridesetak izvođača iz cijelog svijeta, a u čijem društvu će se naći i hrvatski predstavnici.

Njihov hard rock single, koji ovih dana osvaja radijske etere te s kojim su stvorili pomutnju na društvenim mrežama “Mama didn’t raise no fool” uradak je gitariste Maria Hendije koji je napisao glazbu i pjevača Tomislava Vedrine koji potpisuje tekst. Snimljen je u studiju “Attic Room” Ivana Mihaljevića, a mix i mastering djelo su poznatog Žarka Fabeka – Febe koji surađuje s poznatim imenima hrvatske estrade poput Psihomodo Popa, Opće Opasnosti, Gibonnija i mnogih drugih.
Da Country Strike itekako zna što radi pokazali su ovim singlom, gdje su čvrstim hard rock ritmom udarili po country žanru dajući pjesmi eksploziju, baš onako čvrsto kao što su u nekim svojim izvedbama napravili dečki iz Metallice. Stoga nije ni čudo da se odmah nakon premijere pjesma kao zaraza počela shareati preko društvenih mreža – posebno Facebooka.
Pjesma govori o bezvremenskom problemu povjerenja u druge ljude i navike, kada pod palicom emocija čovjek ponavlja svoje greške bez obzira radi li se o ljubavi ili svakodnevici. Jedan od profesora s Akademije Muzičkih Umjetnosti u Los Angelesu, koji je često radio sa svjetskim imenima Steve Lukatherom, Joe Walshom, Joe Cockerom, Kenny Logginsom, Seymour Duncanom itd. za ovaj single izjavio je: “Vrlo dobro, svjetski, jako moćno, vrhunski gitarski solo… A sada, sada nek Texas okusi svoju glazbu nakon što ona prođe kroz prste profesionalaca iz Hrvatske.”
Nastupe Country Strikea odlikuje vesela svirka. a domišljatost, šarm i smisao za humor članova benda svirku čine još ugodnijom pa se nadamo da će se izboriti za što bolji plasman u Texasu. Odličnoj svirci svjedoče i recenzije na hrvatskim i slovenskim glazbenim web portalima, ali i publika koja uvijek pozitivno reagira na energiju koju bend prenosi. U rezimeu benda do sada su nastupi u mnogim klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji, na brojnim moto susretima i festivalima gdje su često nastupili kao “headliner” pred više stotina ljudi. Bend je u više prigoda dijelilo pozornicu i sa poznatom grupom Picksiebner što je svaki put bio recept za dobru zabavu, a posebno bi izdvojili nastup sa Dale Watsonom, američkim country izvođačem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni