Vije-sti

HGM vas poziva na besplatne radionice Jazz Lab

HGM vas poziva na besplatne radionice Jazz Lab

Jazz Lab

Jazz Lab utorkom

Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu-Kultura promjene Vas pozivaju na radionice koje će u Srudentskom centru (dvorana MM) 6. svibnja održati Neven Frangeš, a 13. svibnja Elvis Stanić.

06.05. Neven Frangeš – All that jazz 17h – 19h MM

Neven Frangeš rođen je u Zagrebu 1951. Već sa 14 godina prvi put nastupa sa sastavom našeg najpoznatijeg jazz muzičara Boška Petrovića (dakako, ne još profesionalno). To je uvelike odredilo njegov daljnji put te umjetničkio i profesionalno opredjeljenje. Tokom godina nastupao s mnogim značajnim domaćim i svjetskim jazz muzičarima - prije svega s Boškom Petrovićem, Damirom Dičićem, Mariom Mavrinom, Elvisom Stanićem Miljenkom Prohaskom, Art Farmerom, Niels Pedersenom, Martinom Drewom, Ernie Wilkinsom, Toots Thielemansom, Lou Donaldsonom, Bob Mooverom i drugima - i snimio niz gramofonskih ploča, odnosno CD-a, na kojima su zabilježene te suradnje, među kojima se izdvajaju dueti sa Boškom Petrovićem "Sarabanda", "From Moscow to L. A.", "Un chien Andalou" i posebno jedan CD s našom glazbenom baštinom "Zvira voda", na kojem duo surađuje sa proslavljenom Ružom Pospiš-Baldani. Kao jazz glazbenik nastupao u gotovo svim zemljama Europe, u Sjedinjenim državama i zemljama bivšeg Sovjetskog saveza.

Djeluje godinama i na rock sceni: suradnja i aranžmani na nekoliko ključnih albuma Drage Mlinarca "Rođenje", "Sve je u redu" i "Negdje postoji netko", zatim dugogodišnja suradnja sa našom rock institucijom "Parni valjak", a ti su albumi nagrađeni s nekoliko "Porina".

Skladao je glazbu za preko 100 kazališnih predstava koje su režirali naši najpoznatiji režiseri, npr. Georgij Paro, Božidar Violić, Vlado Habunek, Dino Radojević, Joško Juvancić, Ivica Kunčević, Želimir Mesarić i drugi.. Skladao je i glazbu za igrane filmove i TV drame i filmove, kao i dokumentarne te animirane filmove.

Dobitnik je tri "Porina" u kategoriji jazza. Predsjednik je Upravnog odbora nagrade PORIN, dopredsjednik HGU. Pet sezona (2005.-2009.) bio je ravnatelj glazbenog programa Dubrovačkih ljetnh igara. Redoviti je profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Godine 2011. nakon odlaska Boška Petrovića imenovan je umjetničkim ravnateljem Ljetne jazz akademije HGM i ravnateljem festivala "JAZZ IS BACK! - BP" u Grožnjanu. Ljetnu školu pokrenuo je Boško Petrović sa HGM-om jos prije 4 desetljeca, a Neven Frangeš bio je član nastavničkog tima od samog početka. Ova škola nastavlja veliku tradiciju stvorenu pod vodstvom osnivača, uz izvanredan internacionalni nastavnički tim.

13.05. Elvis Stanić (gitara) – Jazz gitara i promocija međunarodne jazz škole u Grožnjanu 16h – 18h MM

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je «Elvis Stanić Groupa», jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj.

RADIONICE BESPLATNE!!!!

 

Radionice su namijenjena svim glazbenicima, instrumentalistima i vokalistima. Prijave na mail:  irena_hgm@yahoo.com / Informacije na telefon: 01 6114693, 098 235 504

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni