Vije-sti

Headoneast novim singlom i spotom poručuju -

Headoneast novim singlom i spotom poručuju - "Svijet je lud"

“Svijet je lud” – poruka je novog videa za istoimeni singl pop benda Headoneast koji redovito njeguje konceptualni pristup u vizualizaciji pjesme.

Nakon singlova „Svijetlimo“ i „Putujem“ zagrebački pop sastav Headoneast objavio je tako novi singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma. Kao i do sada glazbu, tekst i aranžman potpisuje frontmen grupe Aleksandar Ljiljak, a za produkciju su zaslužni Ljiljak i Ivan Božanić.

Spot je sniman u prostoru izložbe „Ljubav i otpor“ Ivane Popović Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Video je radio Tvrtko Barišić aka Vidokk Visuals.

Rebeka Ljiljak, konceptualna umjetnica, uz vokal, predložila je i vrlo zanimljivi koncept videa.

Željela sam prvenstveno da ovaj, izuzetno vrijedan postav, u ovim „insta“ vremenima ne bude zaboravljen. Postavila sam Aleksandra i sebe kao živuće izloške unutar postava izložbe te tako oživjela i sjećanje na Ivanin virus teatar Michelangelo. Nekolicina glumaca iz Montažstroja također se pojavljuje u videu kao hommage Vatrotehni iz devedesetih godina koja je također dio postava izložbe. Upravo riječi „Svijet je lud“ opisuju stanje uma svakog pravog i istinskog umjetnika i bacaju ga u bespuće ponekad surovog svijeta unutar kojeg on pokušava ostati slobodan i po cijenu da ga proglase ludim. Upravo takva bila je moja Ivana. Upravo to su uzusi po kojima i sama živim. - opisuje Rebeka.

Rebeka i Aleksandar Ljiljak odjeveni su u legendarne kabanice Ivane Popović koje možete nabaviti u shopu MSU-a.

Headoneast ćete imati priliku vidjeti i čuti uživo na ovogodišnjem Zagreb Beer Festu koji se održava od 16. do 19.5. u parku dr. Franje Tuđmana.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni