Vije-sti

Hacktivist predgrupa za Enter Shikari

Hacktivist predgrupa za Enter Shikari

Enter Shikari, britanski post-hardcore/eletronicore kvartet, dolaze u Veliki pogon Tvornice kulture u subotu, 3. listopada, na jedini nastup u regiji. Kao predgrupa nastupit će sunarodnjaci Hacktivist koji u svojoj glazbi miješaju metal, grime i hardcore.

Hacktivist je peteročlani bend iz britanskog Buckinghamshire koji spaja metal, grime, hardcore i hip-hop da bi stvorili svoj zvuk. Bend čine J Hurley (vokal), Ben Marvin (vokal), Josh Gurner (bass), Rich Hawking (bubnjevi), Timfy James (gitara, efekti, vikal).
Sve je počelo 2011. godine kada je na probama bend krenuo raditi glazbu s dva vokala i teškim riffovima. Do 2012. godine Hacktivist su već objavili pjesmu i video za stvar "Cold Shoulders" koja je samo u tjedan dana dobila više od 100 tisuća pogleda. Tada je izdan i hvaljeni prvi istoimeni EP, nakon čega je uslijedila kratka turneja po Ujedinjenom Kraljevstvu, a pjesma "Unlike Us" zaokupila je pažnju rock svijeta i dobila veliku radijsku podršku. Početak 2013. označava rad na novom materijalu koji su sami producirali, s jako uspješnim singlom "Elevate", a tada su se i prvi put priključili bendu Enter Shikari na njihovoj turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Ljeto bogato svirkama odvelo ih je na pozornice Španjolske, Češke, Nizozemske i Belgije, ali i na festivale kao što je njemački Rock Am Ring / Im Park ili T In The Park te Reading / Leeds festivale na domaćem terenu, a rasprodali su i poznatu dvoranu Camden Underworld u Londonu. U svibnju 2014. godine Hacktivist su se priključili i grupi Korn na europskoj turneji. Uz bogat raspored turneja, ova godina ipak donosi rad na prvom albumu, ali i vijest da su ponovo potvrđeni kao predgrupa za Enter Shikari na dijelu europske turneje.

Energična četvorka Enter Shikari na sceni su prisutni još od 2003. godine. Već prvim ulaskom na scenu zainteresirali su publiku svojom eksplozivnom mješavinom žanrova u rasponu od punk rocka, metalcorea i hardcorea do drum’n’bassa, dubstepa, industriala, techna i trancea. Bend čine Rou Reynolds (vokal), Rory, Clewlow (gitara), Chris Batten (bas), Rob Rolfe (bubnjevi). Debi "Take To The Skies" ušao je direktno na 4. mjesto britanske top liste albuma i prodao se u zlatnoj tiraži. Ponešto slabiji plasman ostvario je nasljednik "Common Dreads" iz 2009., da bi se s ostala dva izdanja, "A Flash Flood Of Colour" (2012.) i ovogodišnjim "The Mindsweep" ponovo probili među najatraktivnije otočke bendove. Naporne turneje bend je "skratio" EP-em "Rat Race" tijekom 2013. i 2014. godine.

Prema vlastitom priznanju zvuk benda sadrži izuzetno širok spektar utjecaja, od artista poput The Refused, The Prodigy i At The Drive In do grupa Rage Against The Machine i Dillinger Escape Plan, ali ključni su ipak bili bendovi koje su slušali po klubovima rodnog St. Albansa, nadomak Londona. Magazin "Kerrang!" svojedobno ih je nazvao "rijetkim političkim glasom britanske rock scene" što im je uz divlje live nastupe bez problema osiguralo pozicije na najvažnijim svjetskim festivalima. U Hrvatsku Enter Shikari dolaze prvi put, u sklopu europske turneje koja prati hvaljeni album "The Mindsweep". Nastup u Zagrebu bit će njihov jedini koncert u našoj regiji.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 95 kn, a na dan koncerta bot će 110 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni