Vije-sti

Gustafi predstavili novi spot-

Gustafi predstavili novi spot- "U mojoj glavi"

Legendarni istrijani ne miruju - nakon izvrsnih najavnih singlova "Hiti se na mene”, "THC balun (Cumbia Istriana)" i "Za ljubav se ne moli", EP-a "Maneštra vol. 1” te hvaljenog studijskog albuma "Maneštra", Gustafi predstavljaju singl i videospot "U mojoj glavi"

Gustafi večeras nastupaju u zagrebačkoj "Tvornici kulture", a sutra u riječkom Pogonu kulture gdje će te ovaj singl, a i ostatak albuma moći i uživo poslušati.

Autor pjesme i frontmen Gustafa, Edi Maružin, o pjesmi kaže: „U mojoj glavi" je ozbiljan neo blues, koji se može slušati bilo gdje u svijetu. Žestoke akustične i električne gitare paraju glazbenom pozadinom, opisujući promjene u glavi, kada sve brige i probleme zamjenjuje praznina i potpuno opuštanje (...u mojoj glavi sad je za sve lazno, u mojoj glavi sada je sve prazno). Zen Blues.".

 Singl "U mojoj glavi" je snimljen u bendovskom studiju u Maružinima, snimio ga je Edi Maružin, glazbena produkcija je djelo dugogodišnjeg prijatelja benda i praktički člana, Edija Cukerića, miks je radio Tomaž Maras Mot u studiju RSL u Novom Mestu, za dizajn naslovnice je zaslužan Ang Maružin, a redatelj spota je John Kardum.

Podsjetimo, večeras u zagrebačkom klubu "Tvornica kulture" Gustafi promoviraju album "Maneštra", a uz koncertnu premijeru pjesama s novog albuma, svirat će i presjek hitova svoje dugogodišnje, bogate karijere. Vrhunska glazba, pozitivna energija i zabava su zajamčeni! Prije Gustafa će nastupiti pulska punk-rock grupa Saša 21, koju predvodi Sale Veruda, gitarist kultnih Kud Idijota. Koncert počinje točno u 21 h, a cijena ulaznice je 70 kuna.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili jedanaest studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili - od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni