Vije-sti

Grupa BluVinil objavila novi studijski album

Grupa BluVinil objavila novi studijski album "Zna li itko tajnu srca?"

Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja drugi studijski album “Zna li itko tajnu srca?”

Novi album od deset pjesama predstavlja i novu fazu benda koja se nastavlja na sjajan uspjeh prvijenca “Apaši” uvrštenog na liste najboljih godišnjih albuma. Nastajao u više od godinu dana, drugi album “Zna li itko tajnu srca?” rađen je u pauzama između koncertnih nastupa po Hrvatskoj i regiji. Ta se putopisna nota, kaže bend, savršeno uklapa u opću tematiku albuma koja je usko vezana uz traganje i lutanje.

Album je najavljen singlom “Heroji” koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit. Niz su nastavili “U predgrađu”, obrada Alicie Keys “Ako nema te” (koja nije uvrštena na album), “Zasjeda”, te posljednji “Boris B”, a ukupno pet do sada objavljenih singlova poslužilo je kao uvod u album “Zna li itko tajnu srca?” koji je napokon dostupan u cijelosti.

Opisujući novi studijski uradak BluVinil kaže da sadržava puno introspekcije koja je svojstvena mladenačkoj dobi, ali i pjesme koje progovaraju o socijalnoj ulozi, klasi i klasnoj određenosti pojedinca.

Autorski potpis nosi kantautor, gitarist i pjevač benda Matej Nakić, uz nadopunu basista i pratećeg vokala Brune Jakelića. Produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood studija, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović iz Matterhorn studija.

Od utjecaja disco rocka i brit-wavea, pa sve do acoustic rocka svojstvenog Georgeu Harrisonu i Paul Simonu, BluVinil i svrstavanje albuma u neke žanrovske granice stavlja pod upitnik i propituje - zaista, zna li itko tajnu srca?

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni