Vije-sti

Grind Punk Hell u Attacku uz Kru$h i Jack

Grind Punk Hell u Attacku uz Kru$h i Jack

Kru$h tour banner

Za početak grind sezone u Attacku, u ovaj zagrebački klub u četvrtak, 18. rujna, dolaze nizozemski crust/grindcore bend Kru$h i mađarski hardcore grind punkeri Jack.

Prve pjesme Kru$ha nastale su 1996., a ideja benda je bila snimiti samo jedan demo uradak inspiriran zvukom Disrupta, rane faze Disfeara i Extreme Noise Terrora. Demo je izdan na vinilu za njemačku izdavačku kuću Beyond Records, te bend počinje i nastupati, odrađujući nekoliko turneja i dijeleći pozornicu s mnogim drugim poznatim bendovima sličnog zvuka. Prvi album, nazvan jednostavno – Kru$h, koji je popratila i europska turneja, izdaju tek 2010. godine i to za njemački Power-It-Up Records. Kako dečki kažu, ime Kru$h, pisano s K i dolarom umjesto S, predstavlja rušenje kapitalizma i svega što donosi štetu za ljude, životinje i planet.

1996. godine nastao je i Jack, i to u Halašu u Mađarskoj. Ispočetka su svirali covere britanskih punk bendova, no i stvarali autorske pjesme. Uz Jack, članovi benda su imali i death/grind project, Hysteria, što je doprinijelo i promjeni zvuka Jacka. Snimili su mnoštvo demo izdanja i splitova s raznim bendovima od kojih je i jedan s kultnim mincecore velikanima Agathocles s kojima su nedavno bili i na turneji.

Koncert počinje u 21:30, a minimalna donacija na ulazu iznosi 30 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni