Vije-sti

Gordana Marković najavila promociju debi albuma   u Vintage Industrial Baru

Gordana Marković najavila promociju debi albuma u Vintage Industrial Baru

Prvi samostalni studijski album zagrebačke glazbenice Gordane Marković je krajem ožujka ove godine u digitalnom obliku ugledao svjetlo dana. S obzirom na sve dobro nam poznate okolnosti, objava fizičkog CD izdanja bila je odgođena, zajedno s koncertom promocijom albuma.

Ovom prigodom konačno stiže vijest kako će CD izdanje albuma „Obrisi“ u prodaji biti dostupno 19. lipnja ove godine, a dan uoči - u četvrtak, 18. lipnja u Ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial Baru održat će se i promocija novog izdanja! Uz druženje, tom prilikom Gordana Marković će u pratnji svog benda uživo izvesti nekolicinu pjesama sa svog prvog solo albuma.

Prvi autorski album sa sobom zaista nosi puno lijepih trenutaka i drago mi je da ih je tako puno. Jedan u nizu bit će i ova promocija, napokon! Jako joj se veselim, jer će po prvi puta na jednom mjestu biti svi ljudi koji su svirali na albumu i doprinjeli njegovom zvuku. To će na lijepi način zaokružiti cijelu priču oko albuma, ipak je glazba pisana i snimana za to da se izvodi i sluša uživo! Bit će ovo prilika da se svi okupimo, podružimo i predstavimo ljudima na čemu smo to radili zadnjih godinu i pol dana! - najavljuje Gordana Marković.

Album „Obrisi“ donosi deset autorskih pjesama, za čiju produkciju je zaslužan Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je Gordana započela suradnju još u vrijeme aktivnosti u skupini Auguste. Nove pjesme postupno su nastajale u periodu od godinu dana, a kao singlovi s pratećim videospotovima do sada su predstavljene „Što smo naučili“, „Učini što moraš“, „U tišini“ te „O tome su svi govorili“. Uoči koncertne promocije albuma, kao novi radijski singl predstavljena je pjesma „Samo ja“, s pratećim Lyric Videom, koju autorski potpisuju Matej Milošev i Miroslav Gugić.

 

 

Pjesmu „Samo ja” Matej mi je predstavio još prije nego što sam počela snimati album i moram reći da mi se svidjela na prvu. U startu nisam odbacila ideju da album ne mora biti potpuno autorski, jer smatram da je autorska raznolikost dobrodošla, pogotovo ako se stilski uklapa u moj rad. Zato sam vrlo rado prihvatila Matejevu pjesmu. To je ujedno i jedina pjesma na albumu za koju nisam napisala glazbu i drago mi je da sam ju 'uzela', jer se pokazala kao lijep odmak od mojih melodija i mislim da će biti sjajan ljetni singl! - otkriva Gordana Marković priču o novom singlu „Samo ja“.

Koncertna promocija u Vintage Industrial Baru bit će jedna od prvih prilika čuti kako uživo zvuči Gordanin autorski materijal, kao i jedan od njenih prvih nastupa s novookupljenim pratećim bendom; uz nju će nastupiti i njeni dugodišnji suradnici i glazbeni kolege te prijatelji Jerko Jurin (bubnjevi), Marko Radić (bas) i Tomislav Mihaljević (klavijature). Kao posebni glazbeni gosti na pozornici će im se pridružiti i Tomislav Franjo Šušak (el. gitara, bas), Luka Čapeta (el. gitara) te Matej Milošev (violončelo).

Upravo su i ova gostujuća imena dala svoj autorski doprinos u kreiranju albuma „Obrisi“, a uz njih u procesu stvaranja albuma sudjelovali su i Filip Pavić, Jaka Arh, Lovro Knežević i Branimir Norac. Album „Obrisi“ donosi i suradnje u sferi autorskog doprinosa drugih glazbenih imena; Matija Cvek supotpisuje pjesmu „Čekam tvoj znak“, Zrinka Kunić supotpisuje pjesmu „Iz navike“, dok je Ivana Lulić, koja je s Gordanom činila duo Auguste, suautorica pjesme „Idi tamo gdje je ljubav“.

Kreativno rješenje naslovnice albuma djelo je dizajnerice Zorice Adamović, koja je zaslužna za likovno oblikovanje i fizičkog izdanja albuma. I dok je album već dostupan u digitalnom obliku, fizičko izdanje će biti dostupno u prodaji od 19. lipnja, a putem Cedeterija.com dostupne su i prednarudžbe CD-a: Gordana.lnk.to/Obrisi

 

Početak zagrebačke koncertne promocije u vrtu Vintagea najavljen je za 19:00, a ulaz je slobodan:

facebook.com/events/893329011171857

 

Album „Obrisi“ – popis pjesama:

1. Što smo naučili

2. Učini što moraš

3. U tišini

4. O tome su svi govorili

5. Cijeli moj svijet

6. Iz navike

7. Samo ja

8. Idi tamo gdje je ljubav

9. Čekam tvoj znak

10. Jedan tren

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni