Vije-sti

Glazbeni kolektiv Dabbar pita se - Što smo trebali reći?

photo: Dabbar, credit: Mare Milin

Glazbeni kolektiv Dabbar pita se - Što smo trebali reći?

Dabbar je kolektiv iskusnih glazbenih individualaca i dobrih prijatelja okupljene oko autorskog materijala Daria Iričanina koji potpisuje glazbu i tekstove na ovom albumu.

Materijal koji će Dabbar u izdanju Aquarius Recordsa predstaviti javnosti eklektična je zbirka koja svoj smisao crpi iz različitih glazbenih žanrova i iskustava članova ovog novog muzičkog kolektiva, destilirana u jednostavno cjelovito pop otkrivanje glazbenih utjecaja kojima je Dabbar fasciniran.

Album pjesama “Za nekoga ništa“, Dabbrova dekonstrukcija glazbenih motiva i utjecaja, rezultirala je kolekcijom osebujnih, prije svega pop pjesama zapakiranih u zajednički rukopis članova ovog kolektiva. Luka Geček basist je i glazbeni producent u ovom projektu, Ozren Deverić sudjeluje kao bubnjar Nenad Borgudankao gitarist, Aleksandar Ismailovski kao klavijaturist te Dario Iričanin kao vokal, gitarist i glazbeni koproducent.
Uz njih na albumu sudjeluju i Pavle Miholjević kao instrumentalist i miks/master producent, ali i ostali prijatelji kolektiva u samo sebi svojstvenim glazbenim rolama, pa su se tu našli još i Toni Tkalec, Vlado Mirčeta, Tomislav Šušak, Berko Muratović i još poneki drugi...


 
“Što smo trebali reći?“ pjesma je kojom nas Dabbar uvodi u svijet albuma Za nekoga ništa. Uz glazbene prijatelje koji sudjeluju kao instrumentalisti, Dabbar je okupio i ostale drage prijatelje kreativce, pa tako video spot koji prati uvodnu pjesmu potpisuje genijalni kreativac, scenarist i redatelj Maro Pitarević. Spot je snimio Darko Drinovacmontirao Hrvoje Mršić, a posebno je još, fotografijama kolektiva i naslovnice albuma, doprinijela i velika prijateljica, draga umjetnica i fotografkinja Mare Milin.
 
Nakon ove uvodne pjesme, Aquarius records najavljuje i ostatak albuma krajem ove godine.
Pjesma je dostupna i na
streaming servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni