Vije-sti

Glass Animals predstavili još jedan remix, u suradnji s Albertom Hammondom Jr. iz The Strokesa

Glass Animals predstavili još jedan remix, u suradnji s Albertom Hammondom Jr. iz The Strokesa

Glass Animals se vraćaju s još jednom suradnjom - ovoga puta s gitaristom The Strokesa Albertom Hammondom Jr. Iz The Strokesa! Remix njihovog bezbrižnog singla „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)” odsad je dostupan na svim glazbenim platformama

Iznimno smo uzbuđeni što možemo najaviti suradnju s jednim i jedinim Albertom Hammondom Jr.!! Odrastao sam slušajući Albertove albume, a gitaru sam učio svirati proučavanjem upravo njegovih gitarskih dionica, napisao je frontmen Glass Animalsa Dave Bayley u izjavi na Twitteru.

Upoznao sam Davida putem Zooma. Nadao sam se da ćemo jednog dana napisati pjesmu, ali budući da smo bili toliko međusobno udaljeni i to usred pandemije, to se nije činilo vjerojatnim. Onda mi je iz vedra neba poslao „I Don't Wanna Talk”. Točno sam znao što trebam učiniti – bacio sam se na posao, dodaje Hammond Jr.

Želim da ljudi isključe svoje uređaje, puste ovu pjesmu, zatvore oči te da se, na trenutak, izgube u ovoj pjesmi, izjavio je Bayley o „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“ nakon što je originalna verzija pjesme objavljena prošle jeseni. Riječ je bila o dugoiščekivanom singlu koji je izašao nakon što su Glass Animals u 2020. izbacili svoj treći studijski album „Dreamland”. Isti album sadrži još uvijek akutalan svjetski hit „Heat Waves”.

Uz nastavak turneje i povratak na velike pozornice nešto kasnije ove godine, slaveći život nakon zaključavanja, Glass Animals nastavljaju ispisivati svoje ljubavno pismo glazbenoj kulturi i zajedništvu.

U najavi su također novi singlovi i suradnje, a kada su u pitanju glazbeni noviteti, za istaknuti je kako Glass Animalsov Dave Bayle, producent i tekstopisac poznat po konstantnim prihvaćanjima izazova u kojima pronalazi novu inspiraciju, potpisuje i nedavno predstavljeni remix singla „My Love“ grupe Florence + The Machine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni