Vije-sti

Gatuzo predgrupa Julianu Casablancasu u Tvornici kulture

Gatuzo predgrupa Julianu Casablancasu u Tvornici kulture

Zagrebački rock dvojac Gatuzo nastupit će kao predgrupa Julianu Casablancasu i njegovim Voidzima u Tvornici kulture u ponedjeljak 8. lipnja.

Dobro poznati rock dvojac Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak ili skraćeno, Gatuzo, obogatio je u studenom prošle godine svoju diskografiju četvrtim studijskim albumom naziva "Megalomania". Ovaj materijal najavljen je duetom "Povrijedili smo jedno drugo" koji su snimili s Goranom Barom. Iako je duet zanimljiv zbog samih sudionika, zanimljivim ga čini i naslov pjesme i to zbog činjenice da su Damir Trkulja Šiljo i Goran Bare nakon rada na albumu Teške boje i nekoliko godina razilaženja ponovo obnovili suradnju.

Album Megalomania sadrži čak 14 novih pjesama, a osim najavnog dueta na njemu je suradnja i sa Sašom Antićem iz TBF-a u pjesmi "Šutnja" za koju je 25. svibnja objavljen spot.

Iako rade i stvaraju u minimalističkoj formi, gitara i bubanj, rock energija koju mnogi nazivaju eksplozivnom, sirovost, ali i prema, vlastitom priznanju, podsvjesna ovisnost o bluesu, čini ih jednim od najzanimljivijih bendova naše scene.

Uspjeha im već sad ne nedostaje jer su za prošli studijski album Gdje idemo? objavljen 2013. godine zaslužili nominaciju za Porin u kategoriji Najboljeg alternativnog albuma.

Julian Casablancas i The Voidz započeli su europsku turneju koja zbroji devet datuma i po prvi put uključuje zagrebačku Tvornicu kulture, u koju stižu 8. lipnja. Osim Hrvatske koja je jedina destinacija naše regije bend će posjetiti Španjolsku, Italiju, Austriju, Češku, Francusku, Tursku, Izrael i Švicarsku. Set lista na turneji osim pjesama s njihovog zajedničkog albuma Tyranny povremeno uključuje pjesme Strokesa ("Vision Of Division", "Ize Of The World") i obradu "Little Girl", suradnje Juliana Casablancasa, Danger Mousea i Sparklehorsea s albuma Dark Night Of The Soul.

 

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi Is This It pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim I najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album Phrases For The Young, a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu "Instant Crush". Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i "catchy" melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju "ozakonili" debut albumom Tyranny objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120, a na dan koncerta 140 kn.

Službena prodajna mjesta:

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni