Vije-sti

Freekind. stižu u Tvornicu u sklopu festivala Jazz.hr, iza njihova imena krije se sjajna glazba koja će vas oduševiti

Freekind. stižu u Tvornicu u sklopu festivala Jazz.hr, iza njihova imena krije se sjajna glazba koja će vas oduševiti

Pijanistica i vokalistica Sara Ester Gredelj (Hrvatska) i bubnjarka Nina Korošak-Serčič (Slovenija) oformile su dvojac freekind. nakon upoznavanja na jazz akademiji u Grazu gdje su i bazirane.

Njihove pjesme promiču snažne poruke ljubavi i nade, nadopunjene R&B i jazz groove-om. Filozofija koju ove dvije djevojke žive i dijele sa svojom publikom su jednostavne i začahurene u svakom slovu njihova imena: be free, be kind.  Svoj prvi samostalno-producirani EP not good enough izdale su digitalno u lipnju 2021. godine, a njihov nastup na festivalu Jazz.hr ujedno će biti u koncertna premijera pred hrvatskom publikom.

freekind. su inače već nastupale na lokacijama diljem Europe, a svoj su zvuk predstavile i na MENT festivalu u Ljubljani. Njihov zagrebački koncert održat će se u Tvornici kulture u petak, 1. listopada s početkom u 19:30 sati.

Umjetnička ravnateljica Lana Janjanin, koja je preuzela vodstvo najprepoznatljivijeg jazz festivala u Hrvatskoj, zajedno s organizacijskim timom obavlja posljednje pripreme za početak. Festival kreće u četvrtak, 30. rujna i traje do subote, 02. listopada. “Ovogodišnje 31. izdanje festivala fokus će imati na hrvatskom jazz skladateljstvu, proširit ćemo i žanrovsku lepezu izvođača, a pronašli smo i novi dom za festival. Tvornica Kulture domaćin je sva tri dana festivala, pripreme su manje više pri kraju i jedva čekamo prvi koncert u nizu”, rekla nam je Lana Janjanin.

Ulaznice za Jazz.hr potražite OVDJE, festivalska ulaznica koja vrijedi za sva tri dana u prodaji je po cijeni od 150kn, a ulaznica za pojedinačni dan je 70kn. Za ulazak na festival nisu potrebne COVID potvrde.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni