Vije-sti

Franz Kafka Ensamble u Saxu priređuje instrumentalnu poslasticu

Franz Kafka Ensamble u Saxu priređuje instrumentalnu poslasticu

U četvrtak, 12. listopada u klub Sax! stižu nesvakidašnja instrumentalna poslastica Franz Kafka Ensemble i zanimljiva ženska četvorka Gungula!

Instrumentalni sastav Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje u konkretan i kompaktan izraz. Članovi FKE kolektiva u većem su dijelu ujedno i članovi kultnog impro kolektiva Cul-De-Sac, s kojim FKE dijeli sklonost eksperimentu, premda je glazba FKE većinom komponirana i ne oslanja se toliko na kolektivnu improvizaciju pri izvedbi, već prije u procesu komponiranja u kojem sudjeluju svi članovi podjednako. FKE je u dosadašnjem radu sudjelovao u komponiranju i izvedbi žive glazbe za nekoliko nijemih filmova, a upravo zbog "filmičnosti" njihove glazbe otvoreni su za daljnje suradnje na području filmske glazbe. 

Gungula je četveročlani zagrebački bend koji prema vlastitim riječima svira hazzy funky gipsy swingy bluesy mess. Članice su: Matilda Fatur - klavijatura/kontrabas/vokal, Mirna Čupić - gitara/ukulele/vocal, Janet Beriša - kontrabas/gitara i Hana Vrbanas – klarinet, a kao gost za ovu priliku će uskočiti Sara Debić na saksofonu!

Ova dva interesantna glazbena sastava u četvrtak će udružiti snage i zagrebačkoj publici priuštiti zanimljivu večer u Saxu.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 25 kuna i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, dok će na ulazu koštati 35 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni