Vije-sti

Fontaines D.C. najavili novi album

Fontaines D.C. najavili novi album "A Hero’s Death"

Poslušajte naslovni singl i pogledajte video spot s Aidanom Gillenom (Game of Thrones, The Wire, Peaky Blinders) u naslovnoj ulozi

Jedva godinu dana nakon objave hvaljenog debitantskog izdanja "Dogrel" koje im je priskrbilo titulu jednog od najintrigantnijih novih bendova iz Dublina i nezaboravnog nastupa na INmusic festivalu 2019., Fontaines D.C. vraćaju se s novim izdanjem "A Hero’s Death" koje 31. srpnja očekujemo putem Partisan Records/Dancing Beara. Album je sve samo ne reciklaža razmetljive energije uhvaćene na prvom albumu. Umjesto toga, album "A Hero’s Death" je kompleksan, strpljiv i samouvjeren te predstavlja filozofski pogled na moderan svijet i njegove neizvjesnosti.

Poslušajte naslovni singl uz prateći video spot u kojem je glavnu ulogu dobio Aidan Gillen (Igra prijestolja, Žica,..) i koji je utjelovio hipnotički intenzitet pjesme te joj dodao zlokobnu notu nadrealnosti.

Pjevač Grian Chatten je o pjesmi rekao: Pjesma je popis pravila i principa za samopropisanu sreću koja često visi o niti. To je naizgled pozitivna poruka, ali ponavljanjem se javljaju različita značenja. To se događa s mantrama kad ih testirate uvijek iznova. Postoji ravnoteža između iskrenosti i neiskrenosti cijelom dužinom pjesme, a to vidite i u glazbenom spotu… Na ideju su jako utjecale reklame koje sam viđao – i ponavljajuća priroda ovih uzdižućih poruka koje poprimaju nadrealan i zastrašujuć prizvuk što ih više gledate.

 

 

Naslov smo pronašli u rečenici iz drame Brendana Behana, a tekst sam napisao u vrijeme u kojem sam osjećao da me obuzima potreba da napišem nešto drugo kako bih ublažio strah da neću uspjeti opravdati uspjeh albuma 'Dogrel'. Ali još uglavnom se radi o borbi između sreće i depresije i pitanja povjerenja koje se može vezati uz oba osjećaja.

Na snimanju albuma "A Hero’s Death" u londonskom studiju pridružio im se producent Dan Carey (Black Midi, Bat For Lashes). Zajedno su oblikovali niz pjesama s diskretnim citatima glazbenij utjecaja - od dua Suicide, The Beach Boys i Leonarda Cohena do sastava Beach House, Broadcast i Leeja Hazlewooda. Naslovnicu albuma krasi prikaz skulpture mitološkog irskog junaka Cúchulainna koji stoji kao simbol Uskršnjeg ustanka, dodajući slojevitost značenju naslova albuma "A hero's death". Album služi kao svjesni napor da se potkopaju očekivanja, da bend izazove sam sebe i slušatelje te žrtvuje jedan identitet kako bi se poprimao drugi - onaj koji je u potpunosti njihov.

"A Hero’s Death" popis pjesama:
1. I Don’t Belong
2. Love Is The Main Thing
3. Televised Mind
4. A Lucid Dream
5. You Said
6. Oh Such A Spring
7. A Hero’s Death
8. Living In America
9. I Was Not Born
10. Sunny
11. No

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni