Vije-sti

Fondacija EXIT lansira novi projekt „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“, s drevne Bačke tvrđave

Fondacija EXIT lansira novi projekt „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“, s drevne Bačke tvrđave

Lajko Felix, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus gosti specijalne emisije „Mirna Bačka“

U utorak 21. rujna, na Međunarodni dan mira i Dan europske teritorijalne suradnje, u 20:21,  Fondacija EXIT pokreće novi projekt Incredible Destination Events (Događaji na nevjerojatnim destinacijama), koji uz sudjelovanje popularnih međunarodnih glazbenih zvijezda promovira ljepotu turističkih destinacija i kulturnu baštinu regije. Ovaj sjajan projekt će na inovativan način predstaviti svijetu atraktivne turističke destinacije kroz fuziju kreativnih industrija i kulturnog nasljeđa pogranične regije Mađarske i Srbije. Prva u nizu je Bačka Tvrđava, prelijepa srednjevjekovna utvrda, lokacija na kojoj je snimljena specijalna emisija „Mirna Bačka“ čiji su gosti cjenjeni glazbenici iz regije: Lajko Felix, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus, dok je domaćin specijalnog programa Bojan Ivković, glazbenik, perkusionist, voditelj i glumac.

Emisija „Mirna Bačka“ koja će biti emitirana na Međunarodni dan mira i Dan europske teritorijalne saradnje, putem prijenosa na službenim Facebook i YouTube stranicama Fondacije EXIT i EXIT festivala, glazbenih zvijezda, brojnih regionalnih medijskih partnera, i na web platformi incredibledestinations.events, kroz autentične i originalne nastupe i izvođenja glazbenih gostiju, na jednom od najvrijednijih spomenika srednjevjekovne arhitekture u Vojvodini, kao i razgovore s domaćinom, predstavlja važan dio projekta Incredible Destination Events (Događaji na neverovatnim destinacijama). Osim Bačke tvrđave, emisija ima u fokusu i druge znamenitosti samog Bača i okolice, kao i temu zajedničke promocije mira u regiji koji EXIT kroz svoj aktivizam promovira već više od 20. godina.

 

 

„EXIT već više od dva desetljeća spaja milijune mladih ljudi iz regije s vršnjacima iz Europe i cijelog svijeta, šaljući tako najljepše slike mira i zajedništva iz naše regije. Duboko vjerujemo u zajedničku viziju budućnosti jugoistočne Europe, kao jedne od najvažnijih globalnih regija, kada su u pitanju kreativne industrije, kulturni i omladinski turizam. Bogato kulturno nasljeđe, koje imamo na cijelom ovom prostoru, daje nam fantastičnu osnovu za ostvarivanje te vizije, te ovaj projekat vidimo kao još jedan dobar korak u tom pravcu“ izjavio je Ivan Petrović, predsjednik Upravnog odbora EXIT Fondacije.

Bojan Ivković, domaćin specijalnog programa „Mirna Bačka“ podjelio je svoje impresije sa snimanja: „Ogromno je zadovoljstvo što smo imali priliku da na ovom prostoru koji je u prošlosti imao toliko toga za ispričati, a danas se tako malo o njemu zna, da napravimo nešto u čemu će buduće generacije moći uživati, i da ih kroz našu viziju ovog mjesta zaintigiriramo da posjete Bačku tvrđavu.“ i dodao „Divno je što ovaj prelijep prostor inspirira svakog od umjetnika koji su prošli kroz našu emisiju. Čak i ovog puta, Bač je nadahnuo svakoga od nas, a muzika koje je proizašla iz ovog zajedničkog druženja nešto je potpuno autentično, jedinstveno i originalno i premijerno izvedeno u ovakvom formatu“.

 

Incredible Destinations Events (Događaji na nevjerojatnim destinacijama) je partnerski projekt Fondacije EXIT i Parka Nacionalne baštine (ONTE) u Opustaseru, u Mađarskoj, a realizira se uz podršku Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija, dok je emisija „Mirna Bačka“ dobila također i podršku Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije. Ovaj projekt ima za cilj razvoj inovativne platforme koja promovira atraktivne turističke destinacije i kulturno nasljeđe pogranične regije Mađarske i Srbije. U sklopu projekta pokrenuta je i web platforma incredibledestinations.events, putem koje će se emitiratu svi događaji s ovog i sličnih projekata, a koji predstavljaju ljepote nevjerojatnih destinacija. Sam projekt osmišljen je na način da se uz sudjelovanje popularnih internacionalnih glazbenih zvijezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih i video alata promoviraju same destinacije. Aktivnosti u sklopu Incredible Destinations Events projekta teže k uspostavljanju novog oblika turističke promocije regije, a u cilju povećanja broja posjetitelja, te ekonomske i socijalne održivosti.

 

Službeno otvaranje i predstavljanje projekta Incredible Destinations Events, kao  i suradnje između Fondacije EXIT i Parka Nacionalne baštine u Opustaseru (ONTE), bit će održano u četvrtak 16. rujna u Segedinu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni