Vije-sti

Festivalski šušur vratio se u Sinj – održan S.A.R.S. festival

photo: S.A.R.S. festival, credit: Milan Šabić

Festivalski šušur vratio se u Sinj – održan S.A.R.S. festival

Premda je gotovo pred sam festival postala upitna realizacija 18. izdanja sinjskog S.A.R.S.-a, organizatori su ipak uložili ogromnu volju i napor da izbjegnu otkazivanje (drugu godinu za redom) – a publika je to prepoznala i nagradila njihov trud.

Kako je i najavljeno, na festival se moglo isključivo sukladno svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama, pa su posjetitelji bez COVID putovnice bili testirani prije ulaska u zonu festivala. Cijena testiranja bila je simboličnih 10 kuna, a sve je išlo jako brzo i glatko i u prosjeku posjetitelji nisu morali čekati na ulaz dulje od petnaestak minuta. Novost za posjetitelje bila je i nova lokacija festivala, Gradski hipodrom, koji je zasjao u punom festivalskom šarenilu i u potpunosti oduševio publiku. Nova lokacija pokazala se kao puno bolji izbor od prijašnje, a duboka hladovina te predivan pogled na Kamešnicu doista su dali posebnu draž cjelokupnom ugođaju.

Obje festivalske večeri tradicionalno otvaraju domaće snage u usponu pa je tako u petak čast otvorenja pripala perspektivnom sinjskom bendu Simboli. Potpuno oduševljenje izazvao je nastup petorke iz Bluvinila, a za uzavrelu atmosferu pobrinuli su se majstori dobrog zvuka ''stare škole'' Kojoti i Zadruga. Za dobar uvod u subotnju večer pobrinuli su se zarazno energični Štakori i punkeri iz Buže, a triljsko čudo, fantastično žestoki i brzi Grše, publiku je bacio u potpuni trans. Za kraj, provjereno dobar recept za vrhunsku zabavu donijela je ekipa iz Hladnog piva s neumornim Milom Kekinom na čelu. Vječni hitovi i svima poznati stihovi te izvrsna komunikacija s publikom do kraja su usijali atmosferu i bilo je jasno koliko su svima nedostajali live nastupi.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni