Vije-sti

Ferragosto Jam pojačava lineup

Ferragosto Jam pojačava lineup

Šest mjeseci uoči velikog, desetog izdanja Ferragosto Jama na Orahovačkom jezeru objavljeni su novi izvođači. Već prije najavljenoj postavi posljednjeg neodržanog dana festivala i Repetitoru, Luce i Sajsi MC na tri pozornice pridružuju se Jonathan, NLV i Pridjevi.

Jonathan na deseto izdanje Ferragosta dolazi spreman! Još malo više od tjedan dana dijeli nas od objave drugog studijskog albuma "To Love..." kojeg su najavili singlovima "Heaven", "Who Lies To Whom" i "Allison", a Riječani će se u Orahovicu vratiti s još više materijala nego što su imali 2015. godine kada su prvi put nastupili na festivalu. Ove godine gledamo ih na main stageu!

NLV na Ferragosto dolaze na krilima hvaljenog albuma prvijenca "NLV" koji je, iako objavljen na samom kraju prošle godine, pronašao svoje mjesto na godišnjim top listama najboljih albuma. Objavljeni singlovi "Bitter" i "Look Around You" svakako su jedni od najzanimljivijih na sceni u posljednje vrijeme. Također povratnici na festival, Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić ove će godine zasigurno imati jedan od zapaženijih nastupa jer će i oni nastupiti na glavnoj pozornici.

Pridjevi nisu samo vrsta riječi, oni su i vrsta glazbe. I to vrlo zanimljive glazbe psihodeličnog predznaka. Oni su opisni -  odgovor na pitanje "kakvi su?" je "odlični"; oni su gradivni – čine ih Ivana Picek, Nina Romić, Erol Zejnilović, Levi Levačić, Andrija Santro i Dino Santaleza; a oni su i posvojni – naši su, nećete vjerovati. Prvi put će se deklinirati na jubilarnom desetom izdanju.

Svake posljednje nedjelje u mjesecu Ferragosto Jam na svojim Facebook stranicama najavljuje tri nova izvođača koji će se pridružiti od 3. do 6. kolovoza već objavljenim imenima. Ove godine na Ferragostu najavljeni su Bajaga i Instruktori, Elemental, SIX PACK, pipschips&videoclips, Mašinko, Bad Copy, Lady Jelena, Lovely Quinces, Miki Solus, Laka, Ognjen Čudnoređe Bašić, Fajrunt, Domagoj Šimek, Beat Busters, Repetitor, Luce, Sajsi MC...

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji su do 6. ožujka i možete ih kupiti putem sustava Entrio. Nakon tog datuma cijena se penje, a bit će objavljena na službenom Facebook eventu festivala.

Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele opet zajedno
Nakon prošlogodišnjeg velikog cjelodnevnog druženja u dvorištu Vintage Industrial Bara na kojem su Ferragosto i GNG zajedničkim snagama oslikavali zid, i ove godine najavljuju novo, još veće druženje, također u obliku cjelodnevnog eventa. Datum sastanka je 28. travnja, mjesto ostaje isto, a više detalja uslijedit će uskoro.

Za sve novosti pratite službene Facebook stranice Ferragosto Jam-a i Graffita na Gradele.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni