Vije-sti

Eksplozivnim nastupima Ajs Nigrutin &Timbe, Jonathan, z++ i PipsChips&Videoclips obilježili prvi dan Ferragosto JAM festivala

photo: z++ - Ferragosto JAM 12.5, credit: Samir Cerić Kovačević

Eksplozivnim nastupima Ajs Nigrutin &Timbe, Jonathan, z++ i PipsChips&Videoclips obilježili prvi dan Ferragosto JAM festivala

Otvoreno je limitirano i unikatno izdanje Ferragosto JAM festivala na Orahovačkom jezeru pod nazivom Ferragosto JAM 12.5 uz pridržavanje svih prepisanih mjera Stožera.

Na novoj lokaciji uz jezero smjestila se Ferragosto pozornica koja je na otvorenju ugostila prvu grupu ovogodišnjih headlinera. Velikani regionalne rap scene Ajs Nigrutin & Timbe otvorili su koncertni program svojim jedinstvenim izričajem i zagrijali glasnice publike koja od početka nije krila dobro raspoloženje. Jonathan je svojim uspješnicama i vrlo emotivnom izvedbom razdragao publiku, a s popisa izvedenih istaknule su se „Maggie” i „Try To Get Even” kao najveći okidači glasnih usklika i podrške. Smjenu generacija u prvim redovima izazvao je z++ kojem su ekstatični fanovi dobacivali odjevne predmete na pozornicu i u glas s njim pjevali iz numere u numeru. PipsChips&Videoclips prošetali su publiku kroz najveće hitove i priredili iznenađenje izvevši uživo „Nogomet”. „Poštar lakog sna” stigao je na Ferragosto, a to je bio znak da je vrijeme za disko plesnjak pod šarenim svjetlima reflektora uz Kozmodisko koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Prvi festivalski dan, iako u jednom trenutku ukrašen kišom, održao se u duhu šarolikog glazbenog senzibiliteta Ferragosto publike te je pokazao da unatoč situaciji ostaje vjeran svojim najsvjetilim karkteristikama.

COVID POTVRDE I TESTIRANJE
Posjetitelji na ulazu trebaju predočiti COVID potvrdu, potvrdu o prebolijevanju, primanju prve ili druge doze cjepiva ili negativan test s punkta za testiranje. Testiranje će se vršiti danas od 17:00 do 23:00 po cijeni od 60 kn, a ohrabrujemo sve one koji će se testirati na ulazu da se unaprijed naruče putem linka http://app.medico.hr  slijedeći upute objavljene na društvenim mrežama festivala.

SATNICA I LINE UP
Drugi dan festivala obilježit će Peki Pele kojem je ovo prvo gostovanje na Ferragostu te publici već dobro znani Edo Maajka, Svemirko i Repetitor. Za zabavu do ranih jutarnjih sati pobrinut će se DJ Kneža uz svoj najpoznatiji program Dance Hard. Cijeli lineup možete pronaći na društvenim mrežama festivala.

17:00 – 23:00 TESTIRANJE
19:00 – 01:00 ZAMJENA ULAZNICA ZA NARUKVICE
19:30 – VRATA

20:30 Peki Pele
21:30 Edo Maajka
23:00 Svemirko
00:30 Repetitor
02:00 Dance Hard

ULAZNICE
Festivalske i jednodnevne ulaznice mogu se kupiti na ulazu, cijena jednodnevne ulaznice za petak i subotu je 120kn, a cijena fesTivalske ulaznice je 200kn.

Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka. Ferragosto JAM održava se na Orahovačkom jezeru do 7. kolovoza.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni