Vije-sti

F5 koncertno promoviraju novi spot

F5 koncertno promoviraju novi spot

[caption id="attachment_149" align="aligncenter" width="547"]F5 @ Julien Duval, Good Vibrations F5 @ Julien Duval, Good Vibrations[/caption]

Koncertna promocija novog spota u Saxu

Nastupom u zagrebačkom klubu ‘Sax’, 13. svibnja, članovi rock grupe F5 promovirat će videospot za pjesmu ‘Listen To’ i ponuditi na ogled energiju funky groovea rijetko viđenu na domaćoj glazbenoj sceni.

F5 su rock bend koji povezuje energični zvuk s istančanim osjećajem za detalje, funky grooveom, hipnotičkom atmosferom i visokim izvođačkim standardima. Članovi grupe su Nikolina Kovačević (vokal), Robert Nappholz (klavijature), Mirko Kolovrat (gitara), Jakov Kolega (bas) i Filip Hrelja (bubnjevi).

A ‘Listen To’? ‘Pjesma govori o ljubavi i vjernosti, trenucima dvojbe’, reći će Filip. ‘Cijela priča, zapravo, govori o ljubavnom trokutu – ona, on i druga ona, izgubljenost i razočaranje’, dodaje Robert, ‘mada se može staviti u socijalni i politički kontekst. Kada pjevamo ‘listen to what they say, and look what they do’, možete se zamisliti nad onime što se događa u društvu. Ipak, na kraju svega, valja biti optimist. Ljubav će nas voditi, nemajmo straha bez obzira što se događa. Treba se osloboditi strahova i sve će se riješiti. To je taj hipijanerski stav.’

Grupa F5 nadovezuje se na rad grupe Fali V koju su 1996. godine osnovali Robert Nappholz i Pavo Tonković, a tijekom godina članovi benda bili su i Ante Prgin, Marko Rukavina, Krunoslav Cvanciger, Borna Šercar, Aurelio Tullio, Vlaho Brešković, Mario Tarle, Ivor Plužarić i Ione Linné Montesdeoca.

Različite generacije glazbenika na jednome mjestu povezuju svirka i uživanje. Jer, F5 žive glazbu. Glazbu uživo. Zato, dođite slijedećega utorka u ‘Sax’. Na vrhunsku svirku. Poslušajte izvrsnu vokalisticu i osjetite energiju, mješavinu gotovo svih "groove" stilova, nešto plesno i žestoko. Za slušanje, prije svega. A onda i gledanje. Videospota simbolike, ljubavi, Pink Floyda i reggae atmosfere.

http://www.youtube.com/watch?v=M7avnqEQWHQ

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni