Vije-sti

Embassy 516 u KSET-u predstavlja svoj drugi album

Embassy 516 u KSET-u predstavlja svoj drugi album

U četvrtak, 21. veljače bend Embassy 516 u KSET-u predstavlja album Correlation. Ovo je njihov drugi album, nastao pet godina nakon albuma prvijenca.

Projekt dubrovačkih glazbenika i vizualnih kreativaca Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput INmusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama 2012. izdaju prvi službeni album Surveillance Of The Environment (za zagrebački indie label Geenger Records) uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend ikad iz Dubrovnika koji je ostvario takvu vrstu suradnje.

Sastav od početka djelovanja stavlja naglasak na tekstualne poruke i konceptualni audiovizualni pristup koji zadire u stvaralaštvo puno više od primarnog glazbenog izričaja. U pjesmama prevladavaju socijalne parole koje podcrtavaju autorske skladbe i povezanost s okolinom koju duboko proživljavaju još od djetinjstva i tranzicije Dubrovnika nakon rata. Članovi su se kroz godine često mijenjali, ali kreativna snaga i autorska konstanta u bandu je Žarko Dragojević.

Ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 25 kuna u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na dan koncerta karta će koštati 35 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni