Vije-sti

Dva dana su preostala do premijernog nastupa The Tallest Man On Earth u Hrvatskoj

Dva dana su preostala do premijernog nastupa The Tallest Man On Earth u Hrvatskoj

SuperUho Festival je prošao i preostalo nam je još samo jedno druženje u skopu "SuperUho predstavlja" serije koncerata. Nakon što je Primošten prije nešto više od mjesec dana ugostio brojne izvrsne izvođače iz Hrvatske, regije i svijeta na trećem po redu SuperUho Festivalu, premijerni nastup Kristiana Matssona, poznatijeg po svojem scenskom imenu The Tallest Man On Earth, poslužit će kao odlična prilika za posljednje ovogodišnje postfestivalsko okupljanje 15.9. u zagrebačkom Kinu SC.

Iza slikovitog imena The Tallest Man on Earth krije se Kristian Matsson, kantautor rođen prije 33 godine u švedskom gradiću Leksandu. Kad je 2006. objavio svoj EP prvijenac imena "The Tallest Man on Earth" Kristian je odlučno izbjegavao kontakt s novinarima, distancirajući glazbu koju je stvarao od vlastite osobnosti. Vjerovao je da je glazba ta koja treba govoriti za sebe pa je izbjegavao svako fotografiranje i objavljivanje vlastitih podataka u javnost, a jedina komunikacija s vanjskim svijetom bio je The Tallest Man on Earth.

Objavljivanjem prvog studijskog albuma "Shallow Grave" stvari se mijenjaju, album nailazi na iznimno topao prijem kod američkih glazbenih medija, među kojima prednjači Pitchfork koji ga svrstava među 50 najboljih izdanja 2008. godine. Prekretnicu u njegovoj karijeri označio je poziv Bon Ivera da im se pridruži na desetodnevnoj američkoj turneji nakon koje nastavlja sa samostalnim nastupima diljem zapadne obale SAD-a. Premda u to vrijeme na sjevernoameričkom kontinentu nije imao niti izdavača, niti distribuciju, samostalni nastupi prolaze iznad svih očekivanja te postaje sve jasnije kako se rađa nova kantautorska zvijezda.

Nakon nažalost neuspješnog pokušaja da ga se dovede u Šibenik na drugo izdanje SuperUha, na krilima još uvijek aktualnog prošlogodišnjeg albuma "Dark Bird Is Home", The Tallest Man On Earth dolazi u Zagreb na već spomenuto postfestivalsko druženje, na kojem ćemo konačno imati priliku provjeriti zašto su njegovi nastupi toliko hvaljeni i traženi.

Iako je prvotno planiran njegov nastup s pratećim bendom, neposredno prije objavljivanja svog novog akustičnog singla Kristian je odlučio ispuniti dugogodišnju želju svojih brojnih fanova i dio turneje odraditi samostalno. Zanimljiva je stvar da su tehničke potrebe za njegov samostalan nastup gotovo identične onima kad nastupa s pratećim bendom, što dovoljno govori o zahtjevnosti i intenzitetu njegovih koncerata.

"Podsjećamo da će se koncert održati u sjedećoj dvorani s fantastičnom akustikom, istoj onoj u kojoj smo svojevremeno ugostili sjajne izvođače poput Tindersticksa, Lambchopa, Willard Grant Conspiracy, Billa Frisella, Davea Douglasa, Mark Lanegan i mnoge druge. Veseli nas da ugodnu i produktivnu suradnju s telekomunikacijskom tvrtkom ISKON – generalnim sponzorom SuperUho Festivala, upotpunjujemo i ovim koncertnim gostovanjem kojim ćemo staviti točku na i ovogodišnjeg izdanja." - poručili su iz SuperUha.

Prije samostalnog The Tallest Man On Earth natupa večer će otvoriti švedski folk kantautor Markus Svensson koji nastupa pod umjetničkim imenom The Tarantula Waltz. Do sada je snimio 3 studijska albuma i više EP-a, posljednji, “Lynx” EP, je sniman u Kristianovom studiju u Švedskoj, a Kristian je producent albuma i gostujući glazbenik na svim pjesmama.

Ulaz u dvoranu je od 20:00 sati, večer otvara folk kantautor Markus Svensson koji nastupa pod umjetničkim imenom The Tarantula Waltz u 21:00, a The Tallest Man On Earth nastupa od 22:00 sata, a nikako ne zaboravite u predvorju zaigrati Iskonovu tombolu u kojoj kao i uvijek možete osvojiti vrlo vrijedne nagrade.

Požurite po ulaznice u pretprodaji po cijeni od 120kn, a ukoliko ih ostane na ulazu na dan koncerta će koštati 150kn.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni