Vije-sti

Duo Alba&Leo umjesto Goran Kajfeš Tropiques Quinteta na festivalu Jazz.hr/proljeće MBZ Open air 12. svibnja

Duo Alba&Leo umjesto Goran Kajfeš Tropiques Quinteta na festivalu Jazz.hr/proljeće MBZ Open air 12. svibnja

Augmented reality duo Alba&Leo na festivalu Jazz.hr/proljeće MBZ Open air predstavljaju nadolazeći album

Jazz.hr/proljeće MBZ Open air održat će se na outdoor pozornici kraj tobogana Muzeja suvremenih umjetnosti od 11. do 15. svibnja ove godine, no zbog pandemije koronavirusa organizatori su objavili izmjenu u programu za srijedu, 12. svibnja.

Trubač, skladatelj i suvlasnik diskografske kuće Headspin Recordings, Goran Kajfeš trebao je sa svojim Tropiques Quarterom nastupati na festivalu, no zbog nemogućnosti putovanja tijekom pandemije, morao je odgoditi svoj zagrebački koncert za neka stabilnija vremena. Umjesto njih, na Jazz.hr/proljeće MBZ Open air stiže duo Alba&Leo.

Augmented reality duo Alba&Leo čine Alba Nacinovich i Leo Škec. Albin glas objedinjuje jazzističku uglađenost i rockersku oštrinu, a Leov bezobrazan pristup gitari spaja akustične, distorzirane i perkusivne zvukove. Alba je diplomirana jazz pjevačica koja je u više navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz i elektronske glazbe. Nastupala je diljem Europe s glazbenicima poput Glauca Veniera (nominiranog za Grammy) i The Zawinul Legacy Banda. Pojavljuje se na nagrađivanim albumima Žana Tetičkoviča, Elvisa Stanića, Zvjezdana Ružića i Ivana Pešuta. Leo je gitarist s velikim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima i formatima, od dua do big banda. Godine 2016. je s autorskim jazz projektom Salty Tails objavio album "Cha's Posla". Godine 2017. i 2018. proveli su u Londonu gdje su se posvetili originalnim skladbama koje su predstavili i u legendarnim klubovima poput Ronnie Scott's i The Troubadour. Započeli su suradnju s producentom Gerryem Diverom (BBC Folk Awards i nominacija za Mercury Prize).

Na ovom koncertu predstavit će nadolazeći album koji donosi vokalne izvedbe suvremenih jazz skladatelja Brada Mehldaua, Chrisa Pottera i Vasila Hadžimanova te hommage neortodoksnim jazz vokalisticama.

Ulaz na sve koncerte festivala Jazz.hr/proljeće MBZ Open air je besplatan, a svoje mjesto možete rezervirati putem adrese mbz@hds.hr. Važno je da se svi posjetitelji i na događanjima na otvorenom pridržavaju propisanih mjera. Kompletan program ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb možete pogledati OVDJE

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni