Vije-sti

Drvored predstavio spot

Drvored predstavio spot "Baš sam sretan"

Ususret svom najvećem nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture, 1. travnja, balkankan ekipa Drvored objavila je novi spot i singl za pjesmu "Baš sam sretan".

Video za najljepšu baladu s albuma "Arhelino" nastao je kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Drvoreda sa snimateljem i producentom Marinom Nekićem koji je napravio i prvi spot za "Le vieux marin / Ribar". Ovoga se puta uz pjesmu "Baš sam sretan" autor odlučio poigrati s filmskom tematikom i kadriranjem jer pričom uvodi gledatelja u osebujan kontekst surove stvarnosti, donekle u kontrastu s tekstom ljubavne pjesme koja govori o nježnosti i privrženosti te potiče gledatelja na razmišljanje i maštanje. Video je u potpunosti sniman i produciran u Brazilu gdje autor trenutno živi i radi, a u glavnim su ulogama brazilski glumci koji za potrebe spota govore hrvatski. Oprema je ista onoj korištenoj u filmu "Hobit" o čemu govori kvaliteta ovog video uratka koji se gleda kao kratki film pun emocija.

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album "Arhelino" u rujnu prošle godine, da bi zatim rasprodali mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na promociji albuma te završili godinu nastupima na "Balkankan turneji" koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

Nakon izvrsnih kritika i reakcija, bend je spreman za veliku pozornicu i svoj najveći koncert u karijeri, kada će njihov široki raspon world musica, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku, njihovi su koncerti postali plesna atrakcija, a žanr "balkankan" koji su osmislili polako, ali sigurno širi se regijom.

"Arhelino" je naziv prvog albuma koji broji 15 pjesama i predstavlja Drvored u punom efektu. Od romantičnih tekstova na hrvatskom i francuskom preko revolucionarnih truba do brzih ska ritmova, Drvored lakoćom miješa žanrove i uvodi slušatelja u njihov svijet obojan velikom brass sekcijom. Kritika hvali živost i raznovrsnost ovog orkestra koji vas u svojim pjesmama vodi na put oko svijeta, a na taj ste put pozvani u zagrebačku Tvornicu kulture, 1. travnja 2016.

 

Ulaznice
Ulaznice za koncert u Tvornici kulture su 30 kuna u pretprodaji, na dan koncerta 40 kuna.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Organizator koncerta ja Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni